Stiri de ultima ora

Cum l-a executat Raed Arafat pe Klaus Iohannis

Cum l-a executat Raed Arafat pe Klaus Iohannis
Economic
La ultima conferinţă de presă pe care a iniţiat-o, Klaus Iohannis a atras atenţia asupra unui pericol major generat, de neîncrederea în autorităţi. În sensul că neîncrederea în măsurile pe care le iau acestea, determină neconformarea cetăţenilor la regulile sanitare. Şi, implicit, generează escaladarea pandemiei. Iar ieri Raed Arafat a făcut o declaraţie aparent halucinantă. În sens contrar. Declarând că autorităţile statului au pierdut războiul cu coronavirusul. Ce înseamnă asta? Care sunt consecinţele?

Pierderea acestui război, în accepţiunea oficialului numărul unu în lupta cu pandemia, înseamnă nici mai mult nici mai puţin decât faptul că autorităţile s-au predat. Cu alte cuvinte, că au depus armele. Nu mai au ce face. Pandemia a scăpat de sub control. Şi, în prezent, se răspândeşte fără a mai putea fi stăvilită. Este o declaraţie de o gravitate extremă. Dacă o făcea un jurnalist sau un analist sau un om politic din opoziţie, puteam să spunem mai treacă meargă. Dar propoziţia fatală îi aparţine unuia dintre cei mai importanţi oficiali ai statului, răspunzător direct de luarea tuturor măsurilor adoptate împotriva răspândirii infecţiei în masă. Şi răspunzător şi în ceea ce priveşte aplicarea riguroasă a acestora. Primul efect al afirmaţiei lui Arafat este că populaţia încetează să mai aibă încredere în măsurile impuse de autorităţi. Şi, ca atare, nu le va mai respecta. Iar pandemia poate în aceste condiţii să crească exponenţial.

Mai grav este că probabil are dreptate. Arafat, nu Klaus Iohannis. În sensul că răspândirea infecţiei nu mai poate fi controlată. Este de multă vreme o răspândire de tip comunitar. În mod normal, un stat bine organizat şi cu resurse suficiente ar fi avut posibilitatea să identifice în permanenţă toţi contacţii unei persoane infectate, pentru ca aceştia, la rândul lor, să fie carantinaţi şi puşi sub observaţie. Nu s-a întâmplat acest lucru. De acum încolo, putem spune "Dumnezeu cu mila!". Spunând adevărul, predându-se literalmente, Raed Arafat l-a executat pe Klaus Iohannis.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus