Stiri de ultima ora

Crescător amendat de DSVSA cu 2.400 de lei pentru că nu și-a declarat porcii

Crescător amendat de DSVSA cu 2.400 de lei pentru că nu și-a declarat porcii
Economic
Amenzi usturătoare pentru crescătorii care nu își declară porcii din gospodărie sau din exploatațiile agricole! Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a amendat un crescător particular de porci din localitatea Căpleni, județul Satu Mare.

Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat o amendă contravențională în valoare de 2.400 lei unui crescător particular de animale din localitatea Căpleni, pentru nedeclararea de către deținătorul de animale a obținerii prin fătare sau cumpărare sau în alte moduri de suine, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor.

De la începutul anului în județul Satu Mare au fost stinse 33 focare de boală în 14 localități, în care au murit sau au fost uciși un număr de 247 capete suine.

La nivel național, începând de vineri, 8 noiembrie, a intrat în vigoare un ordin de ministru care limitează creșterea suinelor în gospodăria țărănească. În cazul efectivelor peste 5 capete, crescătorul este obligat să se înregistreze la Registrul Comerțului. Este în continuare obligatorie înregistrarea tuturor animalelor deținute.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus