Stiri de ultima ora

Cresc afacerile din industria românească de componente auto

Cresc afacerile din industria românească de componente auto
Economic
Bilanțurile financiare raportate la Oficiul Național al Registrului Comerțurlui (ONRC) până la data de 27 mai 2016 arată că opt dintre cele zece companii producătoare de componente auto luate în calcul de Capital au înregistrat în 2015 cifre de afaceri mai mari decât în anul anterior, iar creșterea profiturilor este, în multe cazuri, importantă.

Mari companii precum Delphi Diesel Systems Romania, Robert Bosch, Yazaki Romania, Leoni Wiring Systems sau Preh  au raportat creșteri ale afacerilor. Delphi Diesel, companie cu baza la Brătuleni, în județul Iași a raportat pentru 2015 o cifră de afaceri de 1,9 miliarde de lei, în creștere de la 1,5 miliarde cu un an în urmă. De asemenea, afacerile Robert Bosch, firmă cu sediul în București, au crecut de la 519 milioane de lei în 2014 la 964 milioane lei. Dintre cele mai importante zece firme producătoare de componente auto care au raportat bilanțurile la Ministerul Finanțelor până pe 27 mai, doar două au declarat scăderi ale cifrelor de afaceri. Fără a reprezenta un Top al bilanțurilor din industrie, aceste cifre arată că, în România, producătorii de componente auto se dezvoltă continuu, fără a ieși în evidență precum cei doi mari constructori de autoturisme Automobile Dacia și Ford.

– Nicolas Maure: În condițiile de acum, riscul să părăsim uzina Dacia de la Mioveni este zero

În domeniul profiturilor nete situația pare chiar mai bună, toate cele zece companii având creșteri ale acestui indicator. Astfel, profitul Delphi Systems a crescut de la 131 milioane de lei în 2014 până la 179 milioane de lei în 2015. Euro Auto Plastic Systems din Mioveni a înregistrat o creștere a profitului de la 49 milioane de lei la 55 de miioane, iar Global Leather Supplier din Ilfov de la 5,5 milioane de lei în 2014 la nu mai puțin de 37,4 milioane anul trecut. Iar lista ar putea continua.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus