Stiri de ultima ora

Conpet scapă de sechestru, după ce statul a plătit o datorie către fraţii Micula

Conpet scapă de sechestru, după ce statul a plătit o datorie către fraţii Micula
Economic
Conpet Ploieşti a scăpat de sechestrul pus de fraţii Micula asupra unui pachet de acţiuni deţinute de stat la companie, după ce Ministerul Finanţelor a plătit o datorie către cei doi, arată un anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Societatea Conpet SA aduce la cunoştinţa acţionarilor şi investitorilor următoarele: În data de 16.01.2020, Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti Mazilu şi Asociaţii a transmis Procesul Verbal de radiere sechestru prin care ne-a informat că s-a dispus radierea sechestrului instituit asupra unui număr de 5.083.372 de acţiuni, cu o valoare nominală de 3,3 lei/acţiune, pe care debitorul Statul Român le deţine la Conpet”, arată anunţul, semnat de directorul general, Timur - Vasile Chiş.

În decembrie anul trecut, Ioan şi Viorel Micula împreună cu o serie de firme controlate de aceştia reuşiseră să pună sechestru pe întreaga deţinere a Ministerului Energiei la Conpet, în condiţiile în care Statul Român avea o datorie către cei doi, aceştia câştigând la Curtea de Arbitraj Internaţional un proces în acest sens.

Ulterior, pentru stingerea datoriei, Ministerul Finanţelor Publice a plătit către fraţii Micula suma de 912,5 milioane de lei.

Fraţii Micula continuă să se lupte cu statul român pentru recuperarea banilor pe care consideră că trebuie să îi primească în urma investiţiilor făcute în 2003 în societatea European Drinks, punând sechestru pe acţiunile sau conturile mai multor importante companii de stat.

Există un sechestru pus de cei doi şi pe un pachet de 22,24% din acţiunile deţinute de stat la Nuclearelectrica (SNN), ce în prezent este suspendat provizoriu.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus