Stiri de ultima ora

Şcolile din Cluj-Napoca şi din alte nouă localităţi vor funcţiona în scenariul roşu

Şcolile din Cluj-Napoca şi din alte nouă localităţi vor funcţiona în scenariul roşu
Economic
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a aprobat, sâmbătă, scenariile de funcţionare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe de pe raza judeţului pentru începutul semestrului II al anului şcolar 2020-2021.

În judeţul Cluj există 10 unităţi administrative-teritoriale cu incidenţa COVID-19 de peste 3 la mie, scenariul 3. Printre acestea se numără Cluj-Napoca, Floreşti, Baciu şi Apahida. Printre localităţile din scenariul 2, galben, se numără Dej, Gherla şi Huedin. Iar în scenariul 1, verde, sunt, printre altele, Turda şi Câmpia Turzii.

În scenariul galben (cu rata de infectare de până la 3 la mia de locuitori) se desfăşoară activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, elevii claselor din învăţământul primar, precum şi pentru elevii claselor terminale din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

În scenariul roşu, (cu rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori), activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, precum şi pentru elevii claselor din învăţământul primar.

"În cadrul unităţilor de învăţământ unde sunt organizate centre de vaccinare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj, în cooperare cu autorităţile administraţiei publice locale şi structurile Poliţiei Locale, va asigura mijloacele tehnice necesare (grilaje, benzi separatoare etc.) pentru separarea clară a traseelor de acces, respectiv de defluire a elevilor şi personalului didactic faţă de persoanele programate pentru vaccinare în locaţiile respective", se mai arată în hotărârea CJSU Cluj.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus