Stiri de ultima ora

CICĂ ASF SE FRĂMÂNTĂ Are oare Bogdan Drăgoi doi iepuraşi?

CICĂ ASF SE FRĂMÂNTĂ Are oare Bogdan Drăgoi doi iepuraşi?
Economic
În jurul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) circulă zvonuri că este mistuită în interior de frământări, generate de ivirea unor complicităţi ale funcţionarilor, care s-ar fi acoperit reciproc în cursul investigaţiilor asupra persoanelor care au tranzacţionat acţiunile SIF Imobiliare, cele care au prilejuit mecanismul rudimentar de manipulare a Valorii Activului Net al SIF Banat Crişana.

Ca un scamator care scoate iepuraşi din joben, preşedintele SIF Banat Crişana Bogdan Drăgoi s-a străduit mult să îndrepte atenţia către persoanele care tranzacţionează acţiuni SIFI, spunând că le suspectează de manipularea preţului, pentru inducerea în eroare a celorlalţi investitori.

Ziarul BURSA a arătat că suspiciunea lui Drăgoi este caraghioasă, deoarece (dacă este adevărat ceea ce el susţine, cum că SIF Banat Crişana nu este implicată în tranzacţiile cu SIFI) numărul de investitori care deţin cele 13 acţiuni SIFI (cele care nu se află în posesia SIF Banat Crişana) se ridică la un total de maximum cinci persoane.

Este ridicol să afirmi că una dintre aceste cinci persoane manipulează preţul acţiunilor SIFI, ca să le păcălească pe celelalte patru, ca să le vândă 8-9 acţiuni, (cel mult!).

În realitate, Drăgoi îndrepta atenţia către mâna dreaptă, iar iepuraşul era în mâna stângă!...Căci manipularea nu ar fi avut nici o importanţă la SIFI, dacă ea nu ar fi condus la umflarea Valorii Activului Net al SIF Banat Crişana, cu 1,7 miliarde de lei (valoarea celor 4,9 milioane de acţiuni SIFI, socotite la preţul de 400 de lei, al tranzacţiei cu ....o acţiune, o dată!).

Hocus-pocus SIF Banat Crişana!

În Raportul din 31 august, comunicat la BVB, administratorul SIF Banat Crişana menţionează:

"Prin adresa din data de 19 august 2020, ASF a comunicat că analiza derulată la nivelul direcţiei de specialitate din cadrul Autorităţii nu a relevat suspiciuni privind existenţa unor fapte de abuz de piaţă în cazul tranzacţiilor [n.n. - cu acţiuni SIFI] reclamate de Societate".

De parcă există vreo piaţă pentru cele 13 acţiuni, ca să poată face cineva "abuz de piaţă"!

Totuşi, ca să intrăm în jocul scamatorului şi să-i piară cheful de astfel de giumbuslucuri, în Scrisoarea deschisă pe care ziarul BURSA a adresat-o, la 2 septembrie, preşedintelui ASF Nicu Marcu, am inclus un număr de întrebări referitoare la investigaţia ASF asupra tranzacţiilor cu SIFI, precizând mai întâi că subiectul nu a intrat până acum în sfera noastră de preocupări, (pentru că nu ne interesează ce face Drăgoi cu mâna în care nu are iepuraşul).
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus