Stiri de ultima ora

Ce autostrăzi și drumuri expres vom avea anul acesta. Ce se întâmplă cu Sibiu-Pitești, Autostrada Moldovei și cea de pe Valea Prahovei

Ce autostrăzi și drumuri expres vom avea anul acesta. Ce se întâmplă cu Sibiu-Pitești, Autostrada Moldovei și cea de pe Valea Prahovei
Economic
Cătălin Drulă spune că până în anul 2024 ar putea fi gata lucrările la autostrada A7 Ploiești-Pașcani. Foto: INQUAM Photos/Ovidiu Dumitru Matiu

Din articol

Când va fi gata autostrada spre Moldova Ce se întâmplă cu autostrada Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat marți, la DigiFM, care sunt tronsoanele de austostradă și de drum expres care vor fi date în folosință în 2021. Ministrul spune că până la finalul anului se va putea circula pe un drum nou și la ieșirea din țară prin Vama Giurgiu-Ruse.

Potrivit ministrului Transporturilor, în 2021 vor fi dați în folosință 25 de km de autostradă între Sebeș și Turda, o lucrare începută în 2015, dar și 40 de km din drumul expres Craiova-Pitești.

Autostrăzi și drumuri expres pe care vom circula în 2021

„În folosință în 2021 ar trebui să fie Sebeș -Turda, 25 de km, nu e o mândrie, lucrare a început în 2015 trebuia să fie finalizată în 2 ani.

Avem Craiova - Pitești, un tronson de 40 de km care reprezintă și varianta ocolitoare la Balș și Slatina. Sunt două puncte importante. Este vorba de lotul doi.

Ieri am emis și autorizația de construire pentru primul sector de 17 km de la Craiova la Balș. Lotul unu ar putea fi gata anul viitor.

Lotul 3 e semnat cu același constructor de pe lotul doi care e foarte ambițios și a și livrat. Lotul patru a fost în proceduri de contestații. Se trimite din nou câștigătorul și se semnează contractul.

Mai avem un sector din autostrada A3 Transilvania, la Târgu Mureș sunt 10 km, sector care va fi finalizat anul acesta.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus