Stiri de ultima ora

Câţi angajaţi are Ford Craiova? Compania anunţă o nouă investiţie la o zi după ce a trimis în şomaj tehnic o parte din salariaţi

Câţi angajaţi are Ford Craiova? Compania anunţă o nouă investiţie la o zi după ce a trimis în şomaj tehnic o parte din salariaţi
Economic
Ford a anunţat, marţi, că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial uşor în 2023, la uzina sa de la Craiova, inclusiv o versiune complet electrică a acestuia, ce va debuta în 2024.

Anunţul vine după ce, luni, reprezentanţi ai companiei au precizat că, din cauza problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto glo¬bală, în perioada 26 aprilie - 21 mai Secţia de Producţie Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schimburi (în loc de trei). 

Astfel, un schimb de lucru cu circa 1000 de angajaţi, din cei peste 6000 ai companiei, va intra în somaj tehnic pe o perioadă de aproape o lună. Mai exact, de pe 26 aprilie până pe 21 mai. 

„Estimăm în acest mo¬ment şi 6 zile fără producţie de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10 - 14 mai, precum şi 10 zile fără producţie de motoare, în perioada 26 aprilie - 14 mai. Continuăm totodată să prioritizăm configuraţiile cheie de vehi¬cule, gestionând în mod eficient volumele noastre alo¬cate de semiconductori“, a spus Ana-Maria Timiş, Communications & Public Affairs Manager - Romania & Eastern Europe.

Totuşi, fabrica Ford de la Craiova va primi o investiţie considerabilă din partea constructorului american, confirmându-şi poziţia de uzină-cheie pentru companie.

Ford transmite că va produce un nou vehicul comercial uşor în Oltenia, începând cu 2023. Versiunea electrică a acestui model va intra în producţie în 2024.

“Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate şi flexibilitate în operaţiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial uşor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase şi continue cu furnizorii locali şi comunitatea, precum şi succesul întregii echipe Ford Craiova,” a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus