Stiri de ultima ora

BILL ŞI MELINDA GATES DIVORŢEAZĂ Cum intenţionează cei doi să-şi împartă averea de 150 de miliarde de dolari

BILL ŞI MELINDA GATES DIVORŢEAZĂ Cum intenţionează cei doi să-şi împartă averea de 150 de miliarde de dolari
Economic
Bill şi Melinda Gates au anunţat astăzi că divorţează după 27 de ani, "după o mulţime de gânduri şi multă muncă la relaţia noastră", conform Zerohedge.

"După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu", se arată într-o declaraţie comună, postată de cei doi pe conturile personale de Twitter.

Acum, când lumea a avut ceva timp să se adapteze la realitatea că Bill şi Melinda, unul dintre cuplurile de putere preeminente ale lumii, solicită divorţ, atenţia lumii se îndreaptă către o întrebare critică: cum vor împărţi o avere de 150 de miliarde de dolari.

Pe măsură ce TMZ şi alţii au examinat documentele de divorţ depuse în statul Washington, iniţial s-a crezut că Bill şi Melinda nu aveau un contract prenupţial, dar, aşa cum a subliniat un utilizator twitter, realitatea este puţin mai nuanţată.

TMZ a obţinut cererea oficială de divorţ depusă la Curtea Superioară a judeţului King.

Un contract prenupţial este un acord legal pe care cuplurile îl pot semna înainte de căsătorie. Acesta stabileşte ce se va întâmpla cu bunurile unui cuplu dacă divorţează sau dacă unul dintre ei moare.

Un acord sau un contract de separare este un document legal privat semnat de un cuplu în situaţia în care vor să petreacă timp separat şi să trăiască separat. Acesta stipulează drepturi şi obligaţii, cum ar fi întreţinerea şi custodia copilului şi este semnat fără implicarea instanţei.

Uneori, un contract de separare este urmat de un divorţ, dar unele cupluri îl folosesc ca o oportunitate de a-şi repara căsătoria, potrivit Baroului din New York City.

În cererea de divorţ, soţii Gates au solicitat împărţirea bunurilor imobiliare, a bunurilor personale şi a datoriilor în conformitate cu contractul lor de separare. Melinda nu a cerut sprijinul financiar al soţului.

Cei doi au mai spus că mariajul lor a fost "iremediabil afectat" şi au cerut instanţei să îşi încheie căsătoria la data menţionată în contractul de separare, însă această dată nu a fost precizată în cererea de divorţ publicată de TMZ.

Documentele depuse luni în King, Washington, o au trecută pe Melinda ca petiţionară şi pe Bill ca pârât.

Acordul de divorţ al lui Gates ar putea fi unul dintre cele mai costisitoare înregistrate vreodată. Când CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, şi soţia sa, MacKenzie, s-au despărţit în 2019, înţelegerea lor a fost ca ea să primească 38 de miliarde de dolari, sumă care a transformat-o în a treia cea mai bogată femeie din lume.

În special, în documentele de divorţ figurează pe Melinda Gates ca petiţionară, iar Bill Gates ca intimat.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus