Stiri de ultima ora

Bill Barr consideră că protestele din SUA nu au legătură cu George Floyd

Bill Barr consideră că protestele din SUA nu au legătură cu George Floyd
Economic
Ministrul american al justiţiei Bill Barr e de părere că protestele din SUA nu mai au nicio legătură cu moartea lui George Floyd. Oficialul a fost solicitat azi la audieri în Congres, pentru a răspunde întrebărilor despre intervenţia agenţilor federali la protestele din Portland, conformt AFP.

"Protestatari violenţi şi anarhişti au deturnat manifestaţii legitime pentru a semăna devastarea şi distrugerea. Ceea ce se petrece în fiecare noapte în jurul tribunalului din acest mare oraş din Oregon nu poate fi numit o manifestaţie, ci este din toate punctele de vedere un atac împotriva guvernului SUA", susţine Bill Bar.

Ministrul Justiţiei dublează astfel afirmaţiile preşedintelui american, Donald Trump, susţinând că "o mulţime de protestatari echipaţi cu lansatoare de pietre, pistoale cu electroşocuri, ciocane, fierăstraie şi explozibili care n-au interesul de a-şi lega acţiunile de moartea lui George Floyd sau de apeluri legitime la reforme".

Moartea afro-americanului George Floyd, asfixiat de un poliţist alb pe 15 mai la Minneapolis, a declanşat pe întreg teritoriul SUA enorme manifestaţii anti-rasiste şi apeluri la reformarea poliţiei. Mobilizarea a scăzut considerabil, dar unele bule de protest au persistat, în special la Portland, un oraş din nord-vestul SUA cu orientări de stânga.

Desfăşurarea în iulie a unor agenţi federali care, îmbrăcaţi în ţinută paramilitară şi fără semne vizibile de identificare, au efectuat zeci de arestări, a înăsprit protestele şi în fiecare noapte au avut loc ciocniri între poliţişti şi protestatari.

În cadrul audierii, Bill Barr urmează să apere şi poliţia care, în opinia lui, a fost "diabolizată" de manifestanţi, şi să denunţe "falsul scandal Russiagate", referire la tentaculara investigaţie asupra posibilelor legături între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016, care a "otrăvit" prima parte a mandatului miliardarului republican.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus