Stiri de ultima ora

Biden vrea să blocheze planul lui Trump de a ridica restricţiile de călătorie impuse de pandemie

Biden vrea să blocheze planul lui Trump de a ridica restricţiile de călătorie impuse de pandemie
Economic
Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, intenţionează să extindă rapid restricţiile de călătorie, blocând, astfel, accesul pentru majoritatea oamenilor care au fost recent în mare parte din Europa şi Brazilia la scurt timp după ce preşedintele Donald Trump va ridica aceste cerinţe pe 26 ianuarie, a declarat o purtătoare de cuvânt a lui Biden, informează Reuters.

Trump a semnat luni un ordin de ridicare a restricţiilor pe care le-a impus la începutul anului trecut, ca răspuns la apariţia pandemiei de COVID-19, după ce a câştigat sprijinul membrilor grupului responsabil de gestionarea pandemiei de COVID-19 şi al oficialilor din domeniul sănătăţii publice.

La scurt timp după ce ordinul lui Trump a fost făcut public, purtătoarea de cuvânt a lui Biden, Jen Psaki, a scris pe Twitter "Conform sfatului echipei noastre medicale, Administraţia nu intenţionează să ridice aceste restricţii la data de 26 ianuarie".

Ea a adăugat că "Odată cu înrăutăţirea pandemiei şi cu apariţia unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricţiile privind călătoriile internaţionale".

Până când Biden nu va putea acţiona, ordinul lui Trump va înlătura restricţiile în aceeaşi zi în care noile cerinţe de testare COVID-19 intră în vigoare pentru toţi vizitatorii internaţionali. Trump urmează să îşi termine mandatul mâine.

Săptămâna trecută, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a semnat un ordin prin care se solicita aproape tuturor călătorilor care sosec în ţară pe calea aerului, să prezinte un test negativ sau dovada recuperării post COVID-19 pentru a putea intra în Statele Unite, începând cu 26 ianuarie, potrivit Reuters.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus