Stiri de ultima ora

BERD investeşte 30 mil.euro în retailerul online ceh Velka Pecka, care vrea să intre pe piaţa din ROmânia

BERD investeşte 30 mil.euro în retailerul online ceh Velka Pecka, care vrea să intre pe piaţa din ROmânia
Economic
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) investeşte 30 de milioane de euro în achiziţia unei participaţii în retailerul Velka Pecka, care operează cel mai mare magazine online din Cehia sub brandul Rohlik şi are în plan extinderea în România şi alte ţări.

Compania a fost înfiinţată în 2014 şi vrea să dezvolte operaţiunile existente deja în Ungaria şi să intre pe piaţa românească, precum şi  în alte ţări de operare ale BERD.

Retailerul oferă un sortiment unic  de produse cu accent pe alimente locale, artizanale, sănătoase şi organice, cât şi un nivel ridicat de servicii. Compania susţine, de asemenea, un lanţ alimentar durabil şi producătorii şi artizanii locali de alimente.

Compania va introduce cursuri de instruire pentru  mai mult de 600 de tineri din România şi Ungaria.  

“Suntem foarte mândri  de aceasta investiţie, care abordează mai multe probleme-cheie urgente cu care ne confruntăm astăzi. Odată cu participarea la capital, BERD îşi asumă un angajament pe termen lung faţă de o companie tânără şi dinamică, într-un moment în care accesul la finanţare  este adesea dificil. Extinderea retailului on-line este un răspuns direct la imensele perturbări pe care le provoacă pandemia de coronavirus. Crearea de oportunităţi de formare profesională este, de asemenea, esenţială într-un moment în care piaţa forţei de  muncă este sub presiune.”, a spus Natalya Zhukova, Director BERD, Agribusiness.

Banca europeană sprijină sectorul agribusiness şi a derulat de-a lungul anilor mai multe investiţii în acest domeniu.

„Ne aşteptăm ca activităţile noastre să dea startul pieţei şi să forţeze toţi jucătorii din industria de retail să accelereze. Nu ne axăm pe livrarea unui  coş mic foarte repede ca alte firme de pe piaţă, ci pe satisfacerea nevoilor reale ale familiilor europene", a adăugat Tomáš Čupr, fondator şi CEO al grupului Rohlik, vorbind despre impactul aşteptat al activităţilor de extindere ale grupului.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus