Stiri de ultima ora

Bălegarul de vacă – utilizat pentru mineritul bitcoin

Bălegarul de vacă – utilizat pentru mineritul bitcoin
Economic
Bălegarul de vacă o resursă a viitorului. Un antreprenor britanic a lansat o afacere pentru ”minerit” criptomonede, care este alimentată de bălegarul vacilor.

Afacerea acestuia a luat amploare după ce Elon Musk s-a declarat recent îngrijorat de efectele negative pe care mineritul bitcoin îl are asupra mediului, potrivit stiripesurse.ro care citează Marketwatch. Mai exact, omul de afaceri Josh Riddett vinde prin intermediul firmei sale, Easy Crypto Hunter, echipament ce transformă bălegarul în energie regenerabilă folosindu-se de digestia anaerobă, o serie de procese chimice prin care materia organică este descompusă și ce are ca rezultat generarea de dioxid de carbon și metan.

Mineritul bitcoin și al criptomonedelor în general se realizează cu ajutorul unor computere performante care consumă mari cantități de energie.

Termenul de ”minerit” al criptomonedelor este explicat prin transferul de bani virtuali. Spre exemplu, tranzacția este transmisă către un sistem în care sunt incluse calculatoarele care au un program specific. Tranzacția efectuată (adică transferul de bani virtuali) se adaugă la un șir de tranzacții care, la rândul lor, formează un bloc. Acest bloc se adaugă la registrul public prin minerit. ″Minerul″, adică utilizatorul calculatorului care validează primul tranzacția prin rezolvarea unui calcul matematic, adaugă blocul de tranzacții la blockchain și primește ca recompensă criptomonede, potrivit profitpoint.ro .

Echipamentul lui de Josh Riddett poate să minerească valute digitale folosind mult mai puțină energie decât în mod normal. Acesta este vândut la un preț de aproximativ 25.000 de dolari și a înregistrat un profit mediu anual de 42.200 dolari, într-un interval de timp de trei ani, o bună parte din câștig fiind înregistrat în prima parte din 2021, când valutele digitale au crescut semnificativ.

De asemenea, în Marea Britanie, fermierii care au surse de energie regenerabila (solara, hidro sau anaerobe) pot vinde energia generată către companiile de electricitate pentru aproximativ 4 -7 cenți pe KWh. Aceeași energie folosită pentru alimentarea unei ”mine” de criptomonede poate genera și de 10 ori mai mult.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus