Stiri de ultima ora

Autocamion cu peste 130 de milioane de albine, răsturnat pe șosea

Autocamion cu peste 130 de milioane de albine, răsturnat pe șosea
Economic
Un autocamion încărcat cu circa 133 de milioane de albine s-a răsturnat, ieri, luni – 10 iunie, pe o şosea din statul american Montana. Roiurile de insecte care s-au răspândit la faţa locului au îngreunat activitatea echipelor de intervenţie.

Autocamionul care transporta peste 40.000 de kilograme de albine s-a răsturnat pe o stradă din Bozeman, Montana, în timpul deplasării către North Dakota din California, scrie New York Post. 

Un adjunct din cadrul departamentului de pompieri a declarat că prezenţa unui număr atât de mare de albine a provocat confuzie în rândul echipelor de intervenţie.

”Trebuia să stabilizăm camionul pentru că se afla pe o parte şi din el se scurgea combustibil”, a declarat Brian Nickolay. ”Am luat toate măsurile de precauţie pentru a asigura siguranţa membrilor noştri (…) şi pentru a reduce riscul de a fi înţepaţi”, a adăugat reprezentantul departamentului de pompieri.

Un apicultor a declarat postului citat că 40.000 de kilograme de albine reprezintă echivalentul a circa 133 de milioane de albine.

Din fericire, cei doi bărbaţi care se aflau în autocamion nu au fost răniţi.

Până la această oră nu se știe dacă s-a reușit recuperarea albinelor.
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus