Stiri de ultima ora

Au plecat de la Tesla, iar acum se pregătesc să-l concureze pe Elon Musk

Au plecat de la Tesla, iar acum se pregătesc să-l concureze pe Elon Musk
Economic
O fabrică uriașă este construită la doar mai puțin de 200 de kilometri distanță de Cercul Polar, în Suedia, în care vor fi produse baterii pentru mașini electrice, proiectul fiind dezvoltat de un startup printre ai cărui fondatori se află și doi foști angajați ai lui Elon Musk.

Chiar doi foști manageri din cadrul Tesla, dar au plecat din compania excentricului multimiliardar și au pus bazele Northvolt alături de alți doi antreprenori. Startup-ul înființat în urmă cu doar 5 ani are însă planuri ambițioase, care vor transforma Europa într-un furnizor important de baterii pentru mașini, devenind un competitor serios pentru SUA și producătorii din Asia.

Fabrica este înconjurată de o pădure de pini și se extinde pe o suprafață care ar cuprinde 71 de terenuri de fotbal. Proiectul va fi o „gigafabrică”, termen „brevetat” de fondatorul Tesla, Elon Musk, pentru a descrie prima sa uzină cu capacitate mare de producție a bateriilor cu litiu-ion, din deșertul Nevada.

În 2030, circa 40% dintre mașinile noi vândute vor fi electrice

Compania speră să furnizeze un sfert din bateriile din Europa, în condițiile în care cererea pentru vehicule electrice este în creștere, pe fondul cursei mondiale de reducere a emisiilor de carbon.

Până în 2030, circa 40% din toate mașinile noi vândute vor fi electrice, conform celei mai recente prognoze a băncii de investiții UBS, ajungând la aproape 100% din piața noilor mașini până în 2040, relatează BBC .

„Dacă ne uităm la agenda tuturor constructorilor care au în plan să producă mașini electrice, ne putem da seama că va fi o cerere enormă pentru baterii”, a declarat Fredrik Hedlund, managerul fabricii și CEO al Northvolt.

Au deja un contract cu Volkswagen, în valoare de 14 miliarde de dolari

Fabrica se află în plină etapă de construcție, iar unele clădiri încă nu sunt dotate cu toate echipamentele necesare, dar Hedlund este încrezător că producția va începe până la finele acestui an.

Potrivit acestuia, Northvolt vrea să producă baterii pentru a asigura echiparea a aproximativ 300.000 de mașini electrice în fiecare an. Deja are o precomandă de circa 14 miliarde de dolari de la Volkswagen, într-un contract ce se va întinde pe o durată de 10 ani. Totodată, Northvolt poartă discuții și cu producătorul suedez de camioane și autobuze Scania.

Mai mult, recent, a atras circa 2,75 miliarde de dolari finanțare pentru a-și dezvolta afacerile.

Bălegarul de vacă a ajuns să fie folosit pentru mineritul bitcoin

„Construim o industrie complet nouă, care nu a existat cu adevărat, mai ales în Europa, la această scară. Cred că nu numai eu, ci și o mulțime de oameni, cred că acesta este cel mai impresionant proiect din Europa în prezent”, a mai spus Hedlund.

Despre autor

Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus