Stiri de ultima ora

ASOCIAŢIA CFA ROMÂNIA: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în luna octombrie 2020

ASOCIAŢIA CFA ROMÂNIA: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în luna octombrie 2020
Economic
În luna octombrie 2020, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut faţă de luna anterioară cu 2,3 puncte până la valoarea de 32,1 puncte, (faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 22,4 puncte). Această evoluţie s-a datorat componenţei de condiţii curente a Indicatorului, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Astfel, Indicatorul conditiilor curente a scazut, fata de luna anterioatra cu 13,2 puncte, pana la valoarea de 19,9 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a scazut cu 45,2 puncte). Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 3,2 puncte fata de luna anterioara, pana la valoarea de 38,2 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a scazut cu 11,0 puncte).

In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, toti participantii la sondaj anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala). Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9398, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,0102 lei pentru un euro.

Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (noiembrie 2021/noiembrie 2020) a inregistrat o valoare medie de 2,68%.

Este de remarcat ca peste 60% dintre participantii la sondaj considera pretul proprietatilor imobiliare din marile orase ca fiind supraevaluat.

Din luna aprilie a acestui an, in cadrul sondajului au fost adaugate si intrebari suplimentare, referitoare la impactul crizei coronavirusului asupra economiei nationale, iar rezultatele pentru luna octombrie 2020 releva:

Durata impactului economic al cornavirusului: cea mai mare parte a respondentilor (peste 67%) anticipeaza ca acesta se va resimti puternic pana in trimestrul III al anului 2021;
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus