Stiri de ultima ora

ASF salută efortul depus la nivel european pentru dezvoltarea pieţelor financiare nebancare

ASF salută efortul depus la nivel european pentru dezvoltarea pieţelor financiare nebancare
Economic
Cu ocazia sărbătoririi "Zilei Europei", Autoritatea de Supraveghere Financiară salută efortul depus la nivel european pentru dezvoltarea pieţelor financiare nebancare.

"În urmă cu 71 de ani, o idee a transformat Europa. De atunci, în fiecare an, "Ziua Europei" este un prilej de a ne reaminti care este forţa proiectelor construite pe o viziune comună. La nivel european, un astfel de demers este Uniunea Pieţelor de Capital, care îşi propune îmbunătăţirea accesului la finanţare a companiilor şi, pe această cale, impulsionarea dezvoltăriii economice prin integrarea pieţelor de capital europene", a declarat Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu.

"În ceea ce ne priveşte, suntem în plin proces de definire a unei strategii naţionale a pieţei de capital pentru piaţa locală, ca parte integrantă a acestui context european. Traversăm o perioadă plină de încercări iar interconectarea pieţelor de capital este cu siguranţă una dintre soluţiile pentru stabilizarea şi redresarea economiilor", a mai subliniat Preşedintele A.S.F.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în colaborare cu Ministerul Finanţelor, derulează proiectul privind "Strategia naţională pentru piaţa de capital", finanţat din fonduri europene, având drept consultant Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). OCDE a publicat, recent, Raportul "OECD Capital Market Review of Romania" (care poate fi accesat aici), un prim pas în analizarea pieţei de capital româneşti şi în formularea unor recomandări pentru realizarea strategiei pieţei de capital din România.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus