Stiri de ultima ora

ASF încasează contribuţii mai mici, pe perioada stării de urgenţă

ASF încasează contribuţii mai mici, pe perioada stării de urgenţă
Economic
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis scăderea cu 25% a tuturor contribuţiilor datorate de către entităţile reglementate, pe perioada instituirii stării de urgenţă generate de răspândirea COVID-19.

Consiliul ASF a decis, în şedinţa din data de 24 martie 2020, modificarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii, în sensul diminuării cu 25% a tuturor taxelor, tarifelor si comisioanelor datorate de către entităţile reglementate şi supravegheate de către Autoritate.

Decizia va fi aplicată începând cu 1 aprilie 2020 şi va fi menţinută până la încetarea stării de urgenţă. Această măsură este menită să sprijine industria serviciilor financiare nebancare, în general, şi a entităţilor care se confruntă cu dificultăţi economice datorită situaţiei generate de răspândirea COVID-19, în special.

Prin adoptarea modificărilor la Regulamentul 16/2014 se creează premisele ca entităţile care activează în cadrul celor trei pieţe financiare supravegheate de ASF să îşi păstreze un nivel de lichiditate adecvat şi să îşi poată direcţiona resursele financiare către activităţile de bază.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus