Stiri de ultima ora

Arafat merge la Curtea Supremă pentru a menține Timișoara în carantină! | Romania Libera

Arafat merge la Curtea Supremă pentru a menține Timișoara în carantină! | Romania Libera
Economic
Arafat a anunțat că va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) decizia Curţii de Apel Bucureşti de anulare a ordinului său prin care a fost prelungită cu 72 de ore carantinarea municipiului Timişoara.

27.03.2021 - 09:33

"Nu este definitivă. Încă mai avem ÎCCJ. S-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel şi câştigat la Înalta Curte. Fără nicio discuţie (va fi atacată la Înalta Curte decizia Curţii de Apel n.red.)", a afirmat Raed Arafat, la postul tv Digi 24.

Arafat a menţionat că deja acel ordin nu mai este în vigoare, carantinarea în Timişoara fiind prelungită deja cu încă 7 zile de către autorităţile judeţene. El a subliniat că nu are ce să îşi reproşeze cu privire la această decizie pe care a luat-o în acel moment şi că intervenţia sa peste decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş s-a bazat pe punctele de vedere ale specialiştilor din domeniul sanitar care au fost ignorate la nivelul forului de decizie local.

Secretarul de stat a menţionat că s-a consultat şi cu premierul Florin Cîţu şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, înainte de a semna acel ordin.

Întrebat cu privire la afirmaţia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, care i-a cerut, vineri, în urma hotărârii Curţii de Apel, să prezinte scuze faţă de populaţia Timişoarei privind decizia de a carantina oraşul, Arafat a răspuns că problema "în tot show-ul" de la Timişoara a fost la reprezentantul CJ care a fost în afara temei şi nu a ascultat opiniile experţilor.

"Cred că tot show-ul care a avut loc în Timişoara pe această temă este un exemplu a modului în care de mai multe ori în timpul acestei pandemii am intrat în chestiuni în care nu trebuia să intrăm în ele şi în chestiuni de fiecare să vină cu păreri care nu au nimic cu partea de sănătate publică, numai ca să apară şi să spună că uite, eu apăr interesele oamenilor , care, de fapt, din punctul nostru de vedere nu este o apărare a intereselor oamenilor. Când ai atâţia experţi care îţi spun că la Timişoara situaţia nu e bine şi tu eşti omul din afara temei vii şi insişti că toţi oamenii ăştia n-au dreptate problema, nu ştiu dacă este la experţi sau la cel care are o anumită putere să influenţeze, dar nu are dreptate din punct de vedere ştiinţific, pentru că nu este din domeniu. El se uita doar la aspectele economice...", a mai argumentat Raed Arafat.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat Ordinul prin care şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Nica.

Acesta a pretins scuze de la Raed Arafat în numele timişorenilor afectaţi de prelungirea cu trei zile a carantinei zonale impuse municipiului şi altor patru comune limitrofe, care urmau să iasă dintr-o carantină de 14 zile, instituită pe 8 martie.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus