Stiri de ultima ora

Angajaţii se vor putea vaccina în spaţiile puse la dispoziţie în cadrul companiilor. Florin Jianu: Centrele, deja operaţionale

Angajaţii se vor putea vaccina în spaţiile puse la dispoziţie în cadrul companiilor. Florin Jianu: Centrele, deja operaţionale
Economic
Angajaţii operatorilor economici, ai partenerilor acestora sau membrii familiei se vor putea vaccina în spaţiile puse la dispoziţie în cadrul companiilor, a declarat, marţi, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor mici şi Mijlocii, după întâlnirea cu premierul de la Palatul Victoria.

"S-au dat mai mult explicaţii cu privire la ceea ce presupun aceste spaţii. Ele nu trebuie văzute ca nişte spaţii cum are DSP ci pur şi simplu puse la dipoziţia DSP pentru vaccinare. Cei care vor putea să se vaccineze în aceste spaţii sunt angajaţii operatorilor economici şi ai partenerilor operatorilor economici sau membri ai familiilor acestora. Am ridicat problema legată de IMM-uri, pentru că ele reprezintă 99,7% din economia ţării. 

Există două posibilităţi. Deţinătorii de IMM-uri să sune la DSP cu trei zile înainte şi să se poată programa împreună cu angajaţii lor, să meargă să facă vaccinul, sau să meargă la alţi parteneri să organizeze aceste centre. Sau a treia posibilitate e să meargă în cadrul companiilor mari care pot să facă aceste vaccinuri.", a explicat Jianu.

Potrivit acestuia, o veste bună este că angajaţii nu mai trebuie să facă înscrierea pe platformă ci se pot prezenta la aceste centre şi, prezenţi acolo, se va face înscrierea celor vaccinaţi şi se va emite acea adeverinţă de vaccinare.

El a adăugat că a solicitat premierului corelarea deschiderii economiei cu campania de vaccinare şi prezentarea consecinţelor vaccinării.

"Ceea ce am cerut domnului prim ministru a fost să corelăm deschiderea economiei, în special a ceea ce înseamnă HoReCa, cu campania de vaccinare, pentru că, dacă în continuare ţinem aceste sectoare ale economiei închise atunci vaccinarea nu va avea aşa mare succes. 

În momentul în care însă deschizi economia şi prezinţi în mod pozitiv care sunt consecinţele vaccinării, şi aici vorbim de tipologii şi de tipuri de comunităţi, de exemplu pentru cei care vor să facă concerte, pentru cei care operează în HoReCa la mare, pentru cei care fac evenimente sportive...Lucrurile acestea trebuie să înceapă să funcţioneze şi să demonstrăm în mod pozitiv că cei vaccinaţi pot participa la astfel de evenimente", a spus preşedintele CNIPMMR.

Conform acestuia, în centrele de vaccinare deschise de companii medicii vor veni din mai multe mai multe surse, de la DSP, care are echipe mobile, pot să fie medici angajaţi ai unui operator economic, sau pot să fie de la firmele medicale cu care operatorii economici au contracte şi care pot detaşa medici.

„Centrele sunt deja operaţionale, ele deja trebuie să înceapă în aceste zile, pentru că în două săptămâni vine Paştele, deci trebuie să ne mişcăm rapid. Din partea noastră, a mediului de afaceri, există susţinere, există iniţiative, sunt deja spaţii în mall-uri, în târguri comerciale, operatori care deja au început să aibă aceste centre.", a precizat şeful CNIPMMR.

El a menţionat că vaccinul va putea fi făcut cu toate dozele existente pe piaţă, iniţial instrucţiunea cuprinzând numai Astra Zeneca. 

„Prim ministrul ne-a asigurat că există doze suficiente şi din celelalte vaccinuri pentru a face această campanie de vaccinare. Din câte am înţeles, în acest moment sunt şapte milioane de doze şi 14 milioane de doze vor fi la sfârşitul lunii iulie”, a transmis preşedintele CNIPMMR.

Florin Jianu a mai anunţat că săptămâna aceasta, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, va fi o Ordonanţă de Urgenţă "care statuează faptul că fiecare medic de familie va primi per pacient vaccinat 40 de lei .

Premierul Florin Cîţu a avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor mediului de afaceri pe tema centrelor de vaccinare organizate în cadrul companiilor. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus