Stiri de ultima ora

Angajaţii Huawei vor primi bonusuri în semn de recunoştinţă, în contextul sancţiunilor americane

Angajaţii Huawei vor primi bonusuri în semn de recunoştinţă, în contextul sancţiunilor americane
Economic
Grupul chinez Huawei Technologies îşi va recompensa angajaţii cu bonusuri în valoare totală de două miliarde yuani (286 milioane dolari) pentru a-i ajuta să facă faţă sancţiunilor impuse de autorităţile americane împotriva Huawei, transmite Reuters.

Cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii şi al doilea producător mondial de smartphone-uri a precizat că a fost nevoit să găsească alternative la echipamentele americane după ce în luna mai autorităţile de la Washinton i-au interzis să mai facă afaceri cu firmele americane, astfel că Huawei a avut probleme în a se aproviziona cu componente vitale.

Potrivit unui comunicat publicat marţi, un număr de aproximativ 90.000 de angajaţi Huawei îşi vor împărţi bonusurile de două miliarde yuani (286 milioane dolari), aproximativ 22.000 de yuani (3.100 de dolari) fiecare. În plus, toţi cei aproximativ 190.000 de angajaţi ai Huawei vor primi luna aceasta un salariu dublu, transmite aceaşi sursă.

Banii sunt un semn de recunoştinţă pentru munca angajaţilor în contextul presiunilor americane, se arată într-un memorandum trimis de Departamentul de resurse umane de la Huawei.

Bonusurile mai mari vor fi acordate angajaţilor care lucrează în producţia de chipuri, cercetare şi producţie precum şi activităţile de producţie. Aceste divizii au fost cele mai afectate de eforturile companiei de a-şi muta liniile de aprovizionare departe de SUA.

La finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricţii Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele în domeniul politicii externe, potrivit Reuters.

În pofida sancţiunilor americane, vânzările Huawei au crescut cu 24,4% în ritm anual în primele nouă luni ale anului, până la 619,8 miliarde yuani (86 miliarde dolari). Cu toate acestea, preşedintele companiei Liang Hua a avertizat că Huawei se va confrunta cu dificultăţi în a doua jumătate a anului.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus