Stiri de ultima ora

ANDREI BACIU: "Până pe 21 martie s-au înregistrat 5.074 de doze pierdute"

ANDREI BACIU: Până pe 21 martie s-au înregistrat 5.074 de doze pierdute
Economic
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a afirmat că până pe data de 21 martie s-au înregistrat peste 5.000 de doze de vaccin pierdute. Acestea fie au suferit accidente în decursul transportului, fie s-au spart, scrie News.ro.

Andrei Baciu a prezentat şi calendarul livrărilor de vaccin din perioada următoare.

"Cu privire la calendarul livrărilor din perioada următoare nu sunt schimbări semnificative faţă de săptămâna trecută. În linii mari vorbim de 345.000 de doze recepţionate deja de la Pfizer pentru această săptămână la fel şi săptămâna viitoare cu un surplus de 120.000 în fiecare din aceste două săptămâni, Moderna, în această săptămână vor veni în cursul zilei de vineri 162.000 de doze, la fel şi pentru AstraZeneca- 48.000 de doze, din nefericire cu 330.000 mai puţin decât cele anunţate iniţial şi anume 378.000 de doze", a afirmat secretarul de stat.

El a menţionat că în luna aprilie România va primi peste 3,2 milioane de doze de vaccin.

"Pentru luna martie avem un total de două milioane de doze, iar pentru aprilie lucrurile nu s-au schimbat, aproximativ două milioane de doze de vaccin produs de Biontech/ Pfizer, un minim de 249.000 de doze produse de Moderna, sperăm să ajungă chiar mai mult, până la un maxim de 330.000 şi pentru vaccinuri produse de AstraZeneca vorbim de aproximativ 879.000 de doze. Pentru vaccinul produs de Johnson & Johnson primele doze vor sosi cel mai probabil în luna aprilie, undeva în jur de 100 de mii de doze", a explicat Andrei Baciu, citat de News.ro.

Andrei Baciu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că 0,20% din totalul dozelor utilizate s-au piedut.

"Până pe 21 martie inclusiv s-au înregistraţi 5.074 de doze pierdute care reprezintă 0,20% din totalul dozelor utilizate pentru motive deja bine cunoscute, neinputabile, fie au fost deteriorate flacoanele, fie prin spargere", a afirmat Baciu.

Întrebat să dea mai multe detalii pe acest subiect, secretarul de stat a răspuns: "Vorbim de doze care au fost irosite pentru motive neimputabile, diverse chestiuni, fie de transport sau accidente cu flaconul în sine, chestiunile clasice care s-au întâlnit şi până acum".
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus