Stiri de ultima ora

Am intrat în CRIZA BUGETARĂ! Vești proaste pentru români: SCANDAL ECONOMIC între BNR și analiștii financiari (VIDEO)

Am intrat în CRIZA BUGETARĂ! Vești proaste pentru români: SCANDAL ECONOMIC între BNR și analiștii financiari (VIDEO)
Economic
Ne îndreptăm cu paşi mari către o nouă criză economică! O spun analiştii economici, iar teoria lor este confirmată de inflaţia uriaşă şi de deprecierea monedei naţionale şi scumpirea creditelor în lei, semnale pe care le-am primit şi în urmă cu zece ani. Însuşi guvernatorul BNR , Mugur Isărescu, a confirmat scenariul de care ne temeam: ne îndreptăm spre criză.

“În acest moment suntem în criza bugetară, spre deosebire de ce vede Mugur Isărscu, care vede criza abia la spartul târgului, așa cum a vazut-o și în 2009. Cheltuielile curente cresc într-un ritm de peste două ori și jumătate decât veniturile curente, asta e confirmarea.  Inflația este deja uriașă, dar va mai crește.S-au majorat prețurile și cresc dobânzile. O dovadă este și creșterea ROBOR-ului. Euro va crește până la sfârșitul anului până la 4,8 - 5 lei.

Am un regret, că Isărescu, care nu a văzut criza din 2008, nu o vede nici pe aceasta și apare în ea la spartul târgului. Din păcate nu acționează la timp ”, a spus Radu Soviani pentru Știrile B1 TV

La aceste afirmaţii a răspuns purtătorul de cuvânt al BNR care a afirmat că banca a acţionat corespunzător majorând de două ori rata de dobândă de politică monetara şi a susţinut că situaţia pe plan internaţional este complet diferită acum faţă de 2008 şi nu putem vorbi de o nouă criză.

"În 2008 cred că toate pieţele financiare au fost luate prin surprindere. Acum înţeleg că Radu Soviani nu a fost luat prin surprindere, ştiu poziţia lui. Noi putem spune acum foarte simplu că BNR a reacţionat şi încă a reacţionat puternic în ultima perioadă, am majorat de două dobânda de politică monetară. Sunt şi alţi analişti în societate care critică foarte mult faptul că BNR a reacţionat în felul acesta considerând că e o suprareacţie, alţii spun însă că nu am acţionat sufiecient. Noi considerăm că am reacţionat corect.

Evident că avem o situaţie în care sunt anumiţi indicatori în deteriorare. Unii ţin de politica fiscală, alţii de politica bugetară. Avem şi o inflaţie care a crescut dar ştim foarte bine că aceste scumpiri sunt mai degrabă în urmă, ceea ce vedem acum sunt efectele unor scumpiri care s-au produs, nu vedem neapărat scumpiri în perioada care vin, aceste se pot produce dacă avem politici defazate faţă de momentul actual", afirmat Dan Suciu pentru Ştirile B1 TV.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus