Stiri de ultima ora

Alexandra Manciulea, Filip&Company: Lipsa reglementarilor nu este mereu un lucru rau in tehnologie. Implementarea in graba a legilor poate bloca inovatia

Alexandra Manciulea, Filip&Company: Lipsa reglementarilor nu este mereu un lucru rau in tehnologie. Implementarea in graba a legilor poate bloca inovatia
Economic
Nivelul redus al reglementarilor din mediul tehnologic-financiar nu reprezinta automat un lucru rau, fiind chiar de preferat ca legislatia care acopera acest sector sa fie gandita in detaliu si chiar amanata, astfel incat implementarea acesteia sa nu puna piedici artificiale dezvoltarii in sector, considera Alexandra Manciulea, partener in cadrul casei de avocatura Filip&Company.

“Poate parea ciudat ca un avocat spune acest lucru, insa lipsa reglementarilor nu este mereu ceva rau in sectorul tehnologic. Vorbim despre un domeniu care trebuie sa fie privit dintr-un alt unghi; reglementarea in graba sau rpea devreme a a unor lucruri pote bloca inovatia”, a declarat Alexandra Manciulea.

Ea subliniaza insa ca acest lucru nu este universal valabil in cazul oricarui set de legi din sectorul tehnologic. “De PSD2, de exemplu, avem nevoie cat mai repede pentru a deschide piata catre noii jucatori din piata”.

Directiva revizuita privind serviciile de plata (PSD2) reprezinta o reglementare impusa de catre Uniunea Europeana, ce isi propune sa impulsioneze competitia pe piata servicilor financiare, impingand institutiile financiare traditionale sa pompeze bugete serioase in digitalizare.

PSD2 va permite oricarui furnizor extern de servicii financiare sa se conecteze la sistemele bancii, atata timp cat indeplineste criteriile impuse de lege, astfel ca platile online si piata serviciilor de informatii cu privire la conturi se va deschide pentru noii actori ai acestei piete, punand capat monopolului pe care sectorul bancar l-a avut asupra conturilor consumatorilor si asupra tranzactiilor privind platile.

“La capitolul provocari in sectorul financiar-tehnologic, vorbim in primul rand de acomodarea jucatorilor din perspectiva legislatiei locale din tara in care acestia vor sa se dezvolte; vorbim mai ales de aspecte ce tin de licentiere si de felul in care clientii sunt reglementati”, a concluzionat Alexandra Manciulea.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus