Stiri de ultima ora

Aleksei Navalnîi a fost transferat într-un alt penitenciar, anunţă autorităţile ruse

Aleksei Navalnîi a fost transferat într-un alt penitenciar, anunţă autorităţile ruse
Economic
Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost transferat într-un penitenciar situat la aproximativ 100 de kilometri est de oraşul Moscova, anunţă Comisia rusă de Monitorizare Penală, conform agenţiei RIA Novosti.

După ce a fost mutat din Penitenciarul SIZO-1 (Matroskaia Tişina), situat la periferia Moscovei, Aleksei Navalnîi a fost încarcerat provizoriu într-un centru de detenţie din Kolciugino, iar duminică a ajuns în Penitenciarul Pokrov, situat în regiunea Vladimir, la aproximativ 100 de kilometri est de capitala Rusiei.

Aleksei Navalnîi va sta în carantină înainte de a li se alătura celorlalţi deţinuţi, a declarat Aleksei Melnikov, secretarul Comisiei de Monitorizare Penală.

Vadim Kobzev, avocatul lui Aleksei Navalnîi, a anunţat joi că disidentul rus a fost mutat într-un penitenciar necunoscut.

Serviciul rus al Penitenciarelor a comunicat că Aleksei Navalnîi a încălcat termenii unei sentinţe cu suspendare. Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt, un caz din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Un termen al controlului judiciar expirase pe 30 decembrie 2020, iar Navalnîi ar fi trebuit să se prezinte la o secţie judiciară.

În plus, Comitetul rus pentru Investigaţii a anunţat recent că Aleksei Navalnîi este vizat de o anchetă privind "fraude de amploare". Liderul opoziţiei ruse este suspectat că ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro). Aleksei Navalnîi conduce mai multe organizaţii nonguvernamentale pentru drepturile omului şi combaterea corupţiei.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus