Stiri de ultima ora

AGEA SIF OLTENIA: Acţionarii SIF5 au aprobat modificarea actului constitutiv al societăţii

AGEA SIF OLTENIA: Acţionarii SIF5 au aprobat modificarea actului constitutiv al societăţii
Economic
Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară (AGEA) de astăzi, convocată la solicitarea SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), modificarea actului constitutiv al societăţii, cu 59,4% de voturi pentru.

Una dintre cele mai importante modificări votate, astăzi, de acţionarii SIF5 este înfiinţarea unui Comitet Investiţional cu puteri decizionale, format din membrii conducerii executive şi trei angajaţi ai societăţii de investiţii.

O altă măsură importantă aprobată, astăzi, este reducerea numărului de administratori ai SIF Oltenia de la şapte la cinci.

Cvorumul a fost de 53,73% din capitalul SIF5.

La finalul şedinţei, Tudor Ciurezu a spus că nu poate să semneze hotărârile adunării generale deoarece acţionarii au aprobat respingerea împuternicirii directorului general al SIF5 de a semna hotărârile AGEA.

Conducătorul SIF5 a menţionat că va semna procesul verbal al adunării.

Acţionarii au votat ca hotărârile AGEA să fie semnate de secretarul de şedinţă.

Actualizare Votul a fost declarat închis.

Actualizare Un acţionar minoritar atrage atenţia că SIF1 şi SIF4 nu au Comitete Investiţionale şi nici limite în ceea ce priveşte investiţiile, dar vor să le impună prin vot la SIF5.

În opinia acţionarului, astfel se creează un dezavantaj competiţional pentru SIF5, faţă de SIF 1 şi SIF4, acesta fiind de fapt obiectivul urmărit.

Actualizare Conducătorii SIF1 şi 4 au revenit în sală.

Un acţionar minoritar, reprezentant al Voltinvest, se arată nemulţumit ca cei doi conducători, ai SIF1 şi SIF4, nu oferă informaţii în plus faţă de cele prezentate în materialele pentru AGEA.

Actualizare Un acţionar minoritar a luat cuvântul şi a făcut referire la seria de articole din Ziarul BURSA, cu titlul "La Hezbollah acasă vin bani din piaţa noastră de capital", la care conducătorii SIF1 şi SIF4 au ieşit din sala, oficialul SIF4 spunând ca "este o prostie".

Actualizare Conducătorii celor două SIF-uri susţin că totul este foarte clar explicat în materialele pentru AGEA şi că nu este nimic în plus de explicat.

Actualizare Bogdan Dragoi a punctat ca ASF este singura instituţie din tara noastră care poate constata concertarea.

Un acţionar minoritar cere conducătorilor SIF1 şi SIF4 să explice dacă Comitetul Investiţional propus are rol decizional sau consultativ.

Actualizare Concentrarea prezumată din jurul grupului SIF1 si SIF4 este cu mult peste pragul legal de 5 la suta, a punctat Tudor Ciurezu.

Actualizare SIF Oltenia este de părere că propunerile privind modificarea actului constitutiv al SIF5, conform solicitării SIF1 şi SIF4, contravin dispoziţiilor legale, susţine preşedintele SIF5.

Actualizare Conform ASF, Consiliul de Administraţie poate constitui doar comitete consultative cu atribuţii de recomandări pentru CA, a spus conducătorul SIF5.

Comitetul Investiţional nu poate fi un for decizional, ci doar consultativ, subliniază Tudor Ciurezu.

Actualizare Un acţionar cere argumente din partea celor care au solicitat convocarea AGEA, deoarece unele puncte de pe ordinea de zi a adunării presupun o schimbare importantă a modului de luare a deciziilor şi a modului în care este reprezentată SIF5.

Actualizare Comisia a hotărât că adunarea întruneşte condiţiile de legalitate şi poate fi ţinută.

Actualizare Propunerile pentru alegerea secretariatului de şedinţă şi alegerea comisiei de numărare a voturilor exprimate de acţionari asupra punctelor aflate pe ordinea de zi a Adunării Extraordinare au trecut cu 185,2 milioane de voturi pentru, circa 59% din totalul voturilor exprimate, de peste 311 milioane de voturi. Au fost 92 buletine de vot.

Pauza se prelungeşte.

Actualizare La solicitarea lui Tudor Ciurezu, preşedintele şi director al SIF Oltenia, se verifică îndeplinirea formalităţilor cerute de lege şi de actul constitutiv al SIF5 cu privire la ţinerea AGEA, precum şi cvorumul de prezenţă, pentru a vedea dacă adunarea generală îşi poate desfăşura lucrările la prima întrunire.

Se ia o nouă pauză.

Actualizare Pentru alegerea comisiei de numărare a voturilor exprimate de acţionari asupra punctelor aflate pe ordinea de zi a Adunării Extraordinare, a fost votată varianta acţionarilor SIF1 şi SIF4, Marcel Gheorghe şi Alina Constantinescu, acţionari ai SIF5.

Actualizare A fost votat pentru Alegerea notarului public: varianta acţionari SIF1 şi SIF4, Virgil Claudiu Făurar.

Actualizare Pentru secretariatul de şedinţă, acţionarii prezenţi au aprobat varianta acţionari SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), comisie formată din doi membri, respectiv acţionarii Marcel Gheorghe şi Alina Constantinescu

Actualizare Cvorumul şedinţei este 53,7% din capitalul SIF5

Actualizare Numărătoarea voturilor încă se desfăşoară, după mai bine de trei ore, ceea ce creează nemulţumire printre cei prezenţi.

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SIF Oltenia a început puţin după ora 10:00.

După mai bine de două ore, încă se numără voturile pentru:

Alegerea secretariatului de şedinţă: varianta conducerii SIF Oltenia, formată din trei membri, respectiv Cimpoeru Ana, auditor intern, domnul Nedelcu Ion Eugen şi Păuna Ioan, persoanele propuse având calitatea de acţionar SIF Oltenia sau varianta acţionari SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), comisie formată din doi membri, respectiv acţionarii Marcel Gheorghe şi Alina Constantinescu.

Alegerea notarului public: varianta acţionari SIF1 şi SIF4, Virgil Claudiu Făurar.

Alegerea comisiei de numărare a voturilor exprimate de acţionari asupra punctelor aflate pe ordinea de zi a Adunării Extraordinare compusă din: varianta conducerii SIF Oltenia, trei membri, respectiv Vigaru Ion, Patrichi Ion şi Talea Mihaela persoanele fiind acţionar al societăţii sau variantă acţionari SIF1 şi SIF4, Marcel Gheorghe şi Alina Constantinescu, acţionari ai SIF5.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus