Stiri de ultima ora

ADVERTORIAL Augusta Dragic, Fundaţia Superbet: "Ce sfat am pentru orice femeie din România? Ai grijă de tine, nu neglija sănătatea!"

ADVERTORIAL Augusta Dragic, Fundaţia Superbet: Ce sfat am pentru orice femeie din România? Ai grijă de tine, nu neglija sănătatea!
Economic
În România, Pandemia COVID a condus la întârzieri în diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor oncologici, inclusiv a victimelor cancerului de col uterin şi de sân printre femei; este una din concluziile conferinţei de presă prilejuită de evenimentul Digital Race for Cure 2020 care are loc între 25 şi 27 septembrie. Evenimentul este cea mai renumită cursă de informare si de strângere de fonduri pentru cancerul de sân. Fiecare înscriere (pe raceforthecure.eu) în cursa digitală este transformată în analize medicale pentru femeile defavorizate, care poate nu au făcut niciodată o mamografie sau un test Papanicolau.

"Ca fost chirurg, pot afirma: cancerul la sân este o boală care poate fi tratată. Dar este nevoie de prevenţie. Ce sfat am pentru orice femeie din România? Ai grijă de tine, nu neglija sănătatea! Lăsa deoparte teama, scuzele, mergi la controlul medical.

Ce poate face Fundatia Superbet - să ajute acele femei care nu dispun de resurse, pentru a avea acces la controale regulate.

Avem onoarea de a fi partenerii acestui eveniment care promovează prevenţia şi îi felicit pe toţi cei implicaţi. Suntem şi rămânem alături de cei care luptă împotriva cancerului şi sperăm să facem cât mai mult bine în jur", a declarat, în cadrul conferinţei de presă, Augusta Dragic, preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Superbet, unul din principalii sponsori ai acţiunii.

Cancerul de sân este principala cauză de mortalitate pentru femeile din România pentru categoria de vârstă 15 - 49 de ani. Anual, înregistrăm un număr suplimentar de 800 de decese, comparativ cu statele europene.

Odată cu trecerea primului val a pandemiei, a venit momentul "să prioritizăm crearea de circuite adaptate în spitale şi dezvoltarea de sisteme de prioritizare a accesului la investigaţii medicale. Diagnosticarea rapidă şi includerea în tratament sunt prioritare, pentru că întârzieri de ordinul lunilor, pentru pacienţii oncologici, pot reprezenta diferenţa între viaţă şi moarte", a spus Mihaela Geoană, preşedinte şi co-fondator al Fundaţiei Renaşterea.

La conferinţa de presă din 23 septembrie au mai participat Andreea Esca, Dr.Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial, Dr.Turkes Ablachim, director medical ASSMB şi Dr.Marius Geantă, preşedinte INO-MED.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus