Stiri de ultima ora

Activitatea Chemgas Slobozia, pusă în pericol de presiunea creditorilor

Activitatea Chemgas Slobozia, pusă în pericol de presiunea creditorilor
Economic
Activitatea de producţie a Combinatului chimic din Slobozia este pusă în pericol de presiunea creditorilor, potrivit romania-actualitati.ro .

Există mai multe decizii ale instanţei de judecată privind recuperarea datoriilor accumulate, iar pentru cei peste 600 de salariaţi de acolo se fac deja demersuri pentru concedierea colectivă.

Notificările către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inspectoratul Teritorial de Muncă sunt pentru concedierea colectivă a 550 de angajați ai combinatului chimic din Slobozia, dintre care 300 sunt pensionari.

Situația a fost prezentată în cadrul Comisiei de dialog social, dar este foarte complicat la momentul de față, întrucât există o hotărâre judecătorească din 16 octombrie prin care se comunică încetarea activității Chemgas pentru declararea falimentului.

În aceste condiții, judecătorul sindic a cerut scurtarea termenelor privind concedierea colectivă, în timp ce reprezentanții sindicatului cer prelungirea perioadei de preaviz cel puțin până la apelul la instanță din 11 decembrie.

La acest moment, salariile sunt plătite la zi, dar angajații mai au sume restante de recuperat din anii anteriori.

Pentru găsirea unei soluții, săptămâna aceasta va fi convocată adunarea generală a creditorilor.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus