Stiri de ultima ora

Acordul UE - Elveţia pune capăt secretului bancar!

Acordul UE - Elveţia pune capăt secretului bancar!
Economic
Evazioniştii europeni au mai primit o lovitură! Uniunea Europeană şi Elveţia au semnat un acord care pune capăt celebrului secret bancar, ce a protejat până acum o mulţime de averi ilicite fără ca statele prejudiciate să poată recupera pierderile. Lucian Pîrvoiu ne spune de la Bruxelles de când dispare efectiv această modalitate de a pune la adăpost de Fisc diverse averi.

2018 este anul din care statele membre ale Uniuniii Europene vor începe să schimbe date bancare cu Elveţia.

Schimbul automat de informaţii de natură fiscală îi priveşte pe cetăţenii europeni care nu au domiciliul în Elveţia şi este considerat drept arma cea mai eficientă împotriva fraudei. Ceea ce până acum era un secret de nepătruns va deveni absolut transparent.

Astfel, ţările UE vor primi de la Fiscul elveţian, cu obligaţia de reciprocitate, date privind toate conturile şi operaţiunile financiare efectuate de cetăţenii lor în Confederaţia Helvetică.

Pentru ca acordul să intre în vigoare, mai trebuie ratificat şi de Parlamentul elveţian, după care ar putea fi organizat şi un referendum.

Dispariţia secretului bancar elveţian nu înseamnă că nu mai există şi alte paradisuri fiscale, în care averile dobândite pe căi obscure pot să îşi găsească un adăpost.

Uniunea Europeană negociază acorduri similare cu Andorra, Lichtenstein, Monaco şi San Marino, acorduri care ar urma să fie încheiate până la finele anului.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus