Stiri de ultima ora

Acceleratorul BCR-InnovX se extinde la Iaşi

Acceleratorul BCR-InnovX se extinde la Iaşi
Economic
"Extinderea BCR-InnovX la Iaşi este o etapă importantă de creştere a programului de accelerare a businessurilor tech, având în vedere dezvoltarea puternică a sectorului de IT din capitala regiunii Moldova. Vrem să ajutăm cei mai creativi şi vizionari antreprenori din Moldova să gândească global şi să transforme inovaţia într-un business performant şi sustenabil. Avem un partener local puternic, care a creat un ecosistem recunoscut de comunitatea locală la Fab Lab, şi alături de care vrem să contribuim la dezvoltarea produselor şi soluţiilor inovatoare made in Iaşi", spune Ionuţ Stanimir, director de marketing BCR.

Potrivit sursei citate, vor fi derulate trei grupe de incubare de-a lungul anului, la care vor putea participa câte 20 de antreprenori. Cele mai bune start-up-uri din programele de incubare vor fi selectate în programul de accelerare de la Bucureşti.

"Căutăm antreprenori curajoşi care să dorească să se extindă la nivel european sau global, care vor să ştie cum să se prezinte mai bine în faţa investitorilor sau cum să facă un business plan corect. În urma etapei de incubare vom selecta 3-4 firme care vor participa ulterior în programul de accelerare de la Bucureşti şi implicit vor avea şansa să ajungă la conferinţe globale sau să atragă finanţări. Totul depinde de cât de competitivi vor fi", a declarat Daniel Dumitrescu, Director InnovX.

BCR precizează că anul acesta vor fi selectate câte 20 companii pentru fiecare din cele trei categorii ale programului BCR-InnovX: Start-ups (cifra de afaceri sau finanţare atrasă de 100.000 euro - un milion de euro) - program de incubare 2-13 martie 2020; Grinders (cifra de afaceri sau finanţare de până la 100.000 euro) - program de incubare 15-26 iunie 2020; Scale-ups (cifra de afaceri sau finanţare de peste un milion de euro) - program de incubare 14-24 septembrie 2020.

"Cred că venise vremea să lansăm şi noi un program de accelerare pentru comunitatea de antreprenori în tehnologie din Iaşi şi regiunea Moldovei. Ecosistemul Fab Lab Iaşi - Şcoala Informală de IT -PIN Magazine va funcţiona ca un catalizator în cadrul parteneriatului cu Banca Comercială Română şi InnovX. Sperăm să vedem cât mai multe companii de succes înscrise în programul de incubare şi accelerare BCR-InnovX 2020 care ulterior să aibă curajul, ambiţia şi competenţele necesare unei extinderi internaţionale", spune Dan Zaharia, Fondator Fab Lab Iaşi.

Programul de incubare BCR- InnovX va include: workshop de leadership; workshop investiţii; workshop de branding; curs redactare business plan; program de mentorat de la antreprenori experimentaţi şi de la echipa de management BCR.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluţii dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligenţă artificială, învăţare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potenţial de scalare internaţională şi o reţea globală de parteneri şi mentori cu experienţă în astfel de programe. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile şi costurile logistice.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus