Stiri de ultima ora

71 de dosare aprobate pentru achiziționarea de mașini noi prin programul Rabla și Rabla Plus

71 de dosare aprobate pentru achiziționarea de mașini noi prin programul Rabla și Rabla Plus
Economic
Potrivit sursei citate, pentru Programul "Rabla" au fost acceptate 34 dosare prin care vor fi cumpărate 76 de autovehicule, în timp ce pentru Programul "Rabla Plus" au fost aprobate 37 dosare pentru 104 autovehicule, dintre care 90 pur electrice şi 14 electrice hibride.

În acelaşi timp, AFM a admis două contestaţii pentru achiziţia a două autovehicule 100% electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente Programelor "Rabla" şi "Rabla Plus".

Persoanele juridice ale căror dosare de finanţare au fost sau urmează să fie aprobate se pot înscrie la producătorii validaţi până la 20 noiembrie 2019 în Programul "Rabla", respectiv până la 25 noiembrie 2019 în Programul "Rabla Plus", termene care trebuie respectate şi în cazul în care se doreşte cumularea primei de casare cu ecotichetul.

De asemenea, Notele de înscriere în ambele programe sunt valabile până pe 25 noiembrie 2019, dată până la care trebuie emise şi facturile de achiziţie a autovehiculelor noi.

AFM precizează că datele calendaristice indicate anterior sunt termene procedurale maxime, care nu pot fi depăşite, dar care pot fi devansate la iniţiativa producătorilor validaţi, sens în care persoanele juridice sunt sfătuite să se adreseze din timp acestora, astfel încât să poată beneficia de cele două programe guvernamentale.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus