Stiri de ultima ora

17 tramvaie ucrainene vor fi achiziționate pentru Craiova

17 tramvaie ucrainene vor fi achiziționate pentru Craiova
Economic
Compania "Tatra-Yug" din Odesa a câştigat licitaţia pentru livrarea de tramvaie în oraşul Craiova din România, informează 112 UA, citând publicaţia "Československý Dopravák".

Se anunţă că vagoanele de tramvai vor avea lungimea de 25 de metri şi un preț de 1,7 milioane euro per bucată, potrivit  romania-actualitati.ro .

Conform informaţiilor publicaţiei, cereri de participare la licitaţie au mai fost depuse de companiile turce "Durmazlar" şi "Bozankay" şi de compania poloneză "Pesa". Se precizează, totodată, că la stabilirea câştigătorului criteriul preţului a contat în proporţie 80%.

Publicaţia citată presupune că, în cazul câştigării licitaţiei de către producătorul ucrainean, la Craiova vor fi livrate vagoane de tramvai cu podea joasă ale noului model K1-T306.

În prezent, în depoul de la Craiova există peste 30 de tramvaie, însă doar jumătate dintre acestea sunt funcţionale. Astfel, tramvaiele de la Odesa vor reprezenta cam jumătate din numărul total de tramvaie care vor circula pe străzile Craiovei.

Anterior, compania "Tatra-Yug" a mai câștigat licitații pentru livrarea de tramvaie în Egipt şi la Kiev. La Odesa, producţia acestei companii nu se bucură de cerere. "OdesGorElectroTrans" preferă să asambleze vagoane de tramvai în mod independent, din piese comandate, ceea ce, potrivit conducerii companiei, este mai ieftin.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus