Stiri de ultima ora

11 state europene sunt afectate de coronavirus. Şoferii români de TIR au început să refuze cursele către Italia

11 state europene sunt afectate de coronavirus. Şoferii români de TIR au început să refuze cursele către Italia
Economic
Şoferii de TIR-uri au început să refuze cursele către statele afectate de coronavirus, în special către Italia, ţară cu care România are importante schimburi comerciale, a declarat pentru „Adevărul” Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

„Nu vreau să fiu alarmist, dar am început să întâmpinăm probleme la capitolul transport internaţional de mărfuri. Sunt şoferi care au început să se teamă de o posibilă contaminare cu coronavirus şi sunt retincenţi în preluarea curselor. Pe de altă parte, sunt controale drastice în vămi, în special pentru şoferii care vin din Italia şi trebuie să treacă prin tot felul de filtre.

Ne aşteptăm la importante pierderi financiare, pentru că încă avem stocuri de mărfuri şi există posibilitatea apariţiei unor blocaje destul de mari pe lanţul de aprovizionare. Şi nu vorbesc doar de Italia, ci şi de alte state europene”, a declarat pentru „Adevărul” Augustin Hagiu.

Declaraţia preşedintelui FORT survine afirmaţiilor unor transportatori locali, care au acuzat că, din cauza coronavirusului, au ajuns să aibă pierderi de circa 6.500 de euro pe lună, ceea ce nu numai că le afectează afacerea, dar îi şi pune în pericol de a nu mai putea achita ratele la leasingul luat pentru maşinile de transport marfă.

11 state europene sunt afectate de coronavirus: Italia, Spania, Austria, Croaţia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Elveţia, Belgia, Finlanda şi Suedia.

18 mld. euro, valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Italia în 2018 

Legăturile dintre România şi Italia sunt mai strânse decât cele cu orice altă ţară care a înregistrat până acum un număr semnificativ de cazuri de coronavirus, atât din perspectivă a fluxului de persoane, cât şi din punct de vedere economic. 

“Pe de o parte, o încetinire a economiei în Italia, fie şi temporară, poate însemna o temperare a activităţii economice în anumite sectoare de la noi, în timp ce riscul unei răspândiri a virusului favorizată de călătoriile dinspre Italia spre România poate induce o vulnerabilitate de altă magnitudine.

În prezent observăm o reacţie moderată pe bursă, scăderile fiind sub cele înregistrate de bursa germană (la 13.30, peste -3.5% faţă de mai puţin de 2.8% pentru BET).

România livrează în special maşini şi echipamente electrice, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, automobile şi piese auto, şi importă din Italia cazane, turbine, motoare, maşini şi echipamente electrice, piei brute şi tăbăcite, materiale plastice.

Volumul total al schimburilor comerciale a fost de aprox 18 mld. EUR în 2018, important în raport cu volumul comerţului total, de aprox. 150 mld. EUR. Pe termen foarte scurt, investitorii ar putea rămâne îngrijoraţi, şi este nevoie de măsuri foarte stricte şi eficient implementate pentru a evita o dezvoltare nedorită a efectelor asupra economiei reale româneşti”, este de părere Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB România

Pe de altă parte, evoluţia rapidă a epidemiei de coronavirus din Italia ar putea amplifica euroscepticismul la nivelul UE. Astfel, am asistat la primele măsuri ce apără această ipoteză. Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, susţine închiderea frontierei, profitând de contextul sensibil pentru a promova viziunea naţionalistă a grupării.

Oficialii austrieci au confirmat suspendarea întregului trafic feroviar din şi către Italia pentru câteva ore în timpul weekendului, ca o reacţie reflex în momente de panică. În cazul în care epidemia se va răspândi şi în alte state, conceptul de ”frontiere deschise”, unul dintre pilonii Uniunii Europene, va fi supus unui test de stres.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus