Stiri de ultima ora

Video Varde taiat la UNITER

Video Varde taiat la UNITER
Cultura
Tăierile ilegale de păduri sunt o problemă reală în România, care face inclusiv victime. Mulți pădurarii își pun adesea viața în pericol pentru a opri defrișările ilegale. Această realitate a inspirat mai mulți artiști, care au pus în scenă o piesă de teatru. Spectacolul "Verde Tăiat" a fost deja nominalizat la Gala Uniter.

Varde taiat la UNITER

Spectacolul este inspirat de povestea pădurarului Liviu Pop, de la Direcția Silvică Maramureș, care a fost împușcat mortal anul trecut, în timp ce încerca să împiedice o tăiere ilegală de arbori.

Echipa asociației Pro Teatru a realizat o documentare asiduă înainte să pună în scenă un spectacol care să fie nominalizat la Gala Uniter.

Asociația Pro Teatru din Zalău a fost înființată în urmă cu trei ani de către Darius Prodan. Acesta este un tânăr actor care a reușit în doar câțiva ani să readucă Zalăul pe harta culturală a țării, iar prin piesa lor artiștii au dorit să tragă un semnal de alarmă.

Gala Premiilor Uniter este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii Teatrale din România, inițiat de Ion Caramitru. Aceasta se desfășoară anual, începând din anul 1991, iar decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor făcute de un juriu de specialitate.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus