Stiri de ultima ora

Video Les Filmes de Cannes a Bucarest, în pandemie

Video Les Filmes de Cannes a Bucarest, în pandemie
Cultura
Unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale toamnei, "Les Films de Cannes a Bucarest", a găsit şi anul acesta o formulă ca să fie în contact cu publicul. Înfiinţat de regizorul Cristian Mungiu acum 11 ani, festivalul aduce timp de 10 zile cele mai noi titluri de la Cannes și din selecția altor mari competiţii de film.

Les Filmes de Cannes a Bucarest, în pandemie

Anul acesta, filmele de Cannes la București se văd fie din mașină la Snagov, fie online, fie în aer liber, în Grădina Cărturești Verona și pe terasa Muzeului de Artă Recentă MARe.

Dacă va fi prea răcoare, un ceai și o păturică sunt din partea festivalului, promit organizatorii!

Intrarea e liberă, cu rezervare în prealabil.

La capitolul filme așteptate trecem "Another Round", care a avut premiera la Festivalul de la Toronto, și care se anunță ca unul dintre vârfurile carierei atât pentru regizorul danez Thomas Vinterberg, cât și pentru megastarul Mads Mikkelsen.

Și trecem și "La Vérité", prima peliculă realizată de Hirokazu Kore-eda în afara Japoniei, cu două actrițe celebre - Catherine Deneuve și Juliette Binoche. Acum 2 ani, Kore-eda lua Palme d Or cu "Shoplifters".

"Malmkrog", cel mai nou film al lui Cristi Puiu, premiat pentru regie la secțiunea "Encounters" la Festivalul de la Berlin, poate fi văzut în cadrul "Les Films de Cannes a Bucarest" sâmbăta viitoare, în Grădina Cărturești Verona.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus