Stiri de ultima ora

Video La concerte, doar vaccinați sau cu test negativ

Video La concerte, doar vaccinați sau cu test negativ
Cultura
Certificatul de vaccinare sau testul negativ sunt luate în calcul de autorități și de organizatori. Primarul din Cluj Napoca vrea un eveniment-test, așa cum s-a întâmplat de curând, la Barcelona, care să indice și cele mai bune măsuri de limitare a riscurilor de infectare.

La concerte, doar vaccinați sau cu test negativ

Revenirea la viața de dinainte de pandemie este visul tuturor. De la participarea la marile evenimente artistice, până la micile bucurii de zi cu zi - vizionarea unui film, sau chiar o masă în oraș. Autoritățile caută soluții pentru a transforma visul în realitate. Vaccinarea este cea mai importantă dintre ele. Ar putea deschide uși acum închise.

Edy Chereji, director de comunicare și marketing UNTOLD: "Ceea ce propunem noi este reluarea activității pentru persoanele care fie fac dovada vaccinului, fie a anticorpilor după ce s-au vindecat, fie sunt testați."

Alin Vaida, Director Jazz in the Park: "Dacă va fi voie să facem evenimente condiționate de testare sau verificarea dacă a fost vaccinat suntem dispuși să facem efortul acesta logistic"

Există propuneri și din partea autorităților locale.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: "M-am inspirat de ceea ce s-a întâmplat la Barcelona, un concert cu 5000 de oameni, purtat mască obligatoriu, test antigen înainte de concert și monitorizare 30 de zile după concert a stării de sănătate. Am propus ca, după modelul din Spania, Clujul să organizeze un concert- pilot cu toate regulile stabilite de specialiștii în domeniul medical."

Răzvan Cherecheș, expert UBB în Sănătate Publică: "Dacă intrarea la festivaluri se face cu certificat de vaccinare și cu testare antigenică rapidă cu teste cu sensibilitate mare, teoretic s-ar putea sta fără mască și fără distanțare, dar cred că o abordare graduală ar fi mai înțeleaptă."

Și oamenii spun că ar vrea să participe la festivaluri, dacă acestea vor fi organizate cu respectarea măsurilor anti-Covid.

Prefectul spune însă că este prematur un astfel de demers, în condițiile actuale.

În acest moment, în localitățile în care incidența cazurilor de Covid-19 este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, evenimentele publice sunt interzise. Cei din sectorul cultural solicită modificarea acestei măsuri. La Cluj-Napoca, incidența a ajuns la 7,65 la mie.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus