Stiri de ultima ora

VIDEO Documentarul România neîmblânzită , în regia lui Tom Barton-Humphreys, narat de actorii Victor Rebengiuc şi Mark Strong,

VIDEO Documentarul  România neîmblânzită , în regia lui Tom Barton-Humphreys, narat de actorii Victor Rebengiuc şi Mark Strong,
Cultura
Documentarul "România neîmblânzită", în regia lui Tom Barton-Humphreys, narat de actorii Victor Rebengiuc şi Mark Strong, va fi proiectat în cadrul Festivalului Culturii şi Călătoriilor "Ciekawi Świata" ("Curioşi de lume") de la Białystok, potrivit news.ro.

Proiecţia românească are loc la Cinematograful Forum şi va fi urmată de o degustare de vinuri româneşti, din ce în ce mai apreciate în Polonia, oferită de ICR Varşovia şi Consulul Onorific al României la Białystok, doamna Ewa Moroz-Ustymowicz.

Documentarul spune povestea unei călătorii care începe pe crestele împădurite ale Carpaţilor, unde urşii, lupii şi râşii sălăşluiesc liberi, şi ajunge în apele agitate de vânt ale Deltei Dunării, locul din care pelicanii îşi iau zborul şi unde şerpii de apă înoată în adâncuri.

În inima Europei există o viaţă naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăţi. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supravieţuire. Iar România neîmblânzită dezvăluie toate aceste poveşti incredibile.

Filmările au durat 12 luni, din dorinţa de a reda toate cele patru anotimpuri, pe parcursul acestora fiind străbătuţi în total peste 80.000 de kilometri.

Echipa de filmare a ajuns în peste 18 locuri din România, printre care Parcul Naţional Piatra Craiului, Munţii Făgăraş, Parcul Naţional Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Natural Vânători-Neamţ, Peştera Urşilor, Munţii Apuseni, Viscri, Râul Mures, Dunărea, Porţile de Fier şi Parcul Naţional Cheile Beusniţa. Drepturile de difuzare sunt asigurate de Auchan România, producător al filmului şi partener al ICR Varşovia în acest proiect.

În perioada 24-28 octombrie, în organizarea Centrului pentru Cultură din Białystok, se desfăşoară cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Culturii şi Călătoriilor „Ciekawi Świata”, festival care se bucură de un public curios şi activ. Peste 4 000 de persoane participă an de an la manifestarea desfăşurată în spaţiile Centrului pentru Cultură din Białystok. Programul ediţiei 2019 cuprinde prezentări de călătorii pentru adulţi şi copii, întâlniri de autor, întâlniri cu bloggeri, fotografi, autori de cărţi, filme, o expoziţie şi un concert.

Şi în acest an, Institutul Cultural Român de la Varşovia a promovat în mod susţinut cinematografia românească în Polonia şi Estonia, printr-o caravană a filmelor care a debutat la Cracovia, în luna mai, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Culturii Române, a continuat la Białystok (1-4 octombrie), Toruń (11-13 octombrie), Łódź, (17-20 octombrie), urmând Poznań (26-30 octombrie), Varşovia (29 noiembrie - 1 decembrie), precum şi în Estonia, la Jogeva, Tartu, Rakvere şi Tallinn, pe parcursul lunilor noiembrie şi decembrie.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus