Stiri de ultima ora

Video Documentare și dezbateri în aer liber

Video Documentare și dezbateri în aer liber
Cultura
Mâine se încheie festivalul de film documentar One World România, după o săptămână intensă care a debutat cu documentarul "Acasă" de Radu Ciorniciuc. Într-o variată hibrid, care include şi difuzări online, festivalul a reuşit să aducă la proiecţii în aer liber sute de oameni.

Documentare și dezbateri în aer liber

Festivalul, programat în martie și amânat din cauza pandemiei de coronavirus, are acum proiecții în 7 spații din București, în aer liber. Tematic, în principal, pune o lumină pe situația romilor. Alte secțiuni mai mici vorbesc despre condiția femeilor, a homosexualilor, a imigranților. Ideea a pornit de la rezultatele unui sondaj comandat de Centrul Național pentru combaterea Discriminării.

One Word a prezentat în premiera națională și filmul lui Radu Jude - "Ieșirea trenurilor din gară", cu fotografii inedite ale victimelor Pogromului de la Iași, din 1941, descoperite în arhive de cineast și de istoricul Adrian Cioflâncă. Un alt film românesc din festival e documentarul Lemn despre tăierile ilegale de păduri, pentru care Monica Lăzurean-Gorgan a lucrat cu un ONG american, care a strâns dovezi cu camera ascunsă. Filmul a fost proiectat și la Cluj, la TIFF.

Anul acesta, festivalul are două jurii, unul de specialiști, altul de liceeni. Filmele desemnate câștigătoare vor avea încă o proiecție mâine.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus