Stiri de ultima ora

Un tablou al lui Banksy, omagiu adus lui Monet, va fi scos la vânzare de Sotheby s de la 3 milioane de lire sterline

Un tablou al lui Banksy, omagiu adus lui Monet, va fi scos la vânzare de Sotheby s de la 3 milioane de lire sterline
Cultura
Artistul stradal Banksy a transformat în pamflet lucrarea "Nuferii" de Claude Monet pentru a denunţa derivele unei societăţi consumeriste, iar ceea ce a creat, pânza "Show Me the Monet" este pusă în vânzare miercuri, la Sotheby s, cu o estimare stabilită între 3 şi 5 milioane de lire sterline.

Opera va putea fi licitată în cadrul sesiunii Modernités-Contemporary. Aceasta va fi organizată în două reprize, la Londra şi la Paris, şi va fi transmisă în direct pe Museum TV, de la ora 18.00, potrivit news.ro.

Pânza, intitulată "Show Me the Monet", a fost realizată în 2005. Artistul a pictat cărucioare de supermarket abandonate şi un semn de avertizare de circulaţie, aruncate în apa cu nuferi.

Pânza impresionistă, care celebrează armonia naturii şi frumuseţea luminilor, a fost transformată într-un centru de reciclare sălbatic, demn de terenurile pustii de lângă supermarketuri.

"Adevăratele pagube aduse mediului nostru înconjurător nu sunt cauzate de artiştii stradali şi de adolescenţii băuţi, ci de marile companii şi de arhitecţii leneşi...", a spus Banksy.

Opera a fost expusă la galeria londoneză Lazinc, acum doi ani. Steve Lazarides, unul dintre cofondatorii galeriei dezvăluia atunci că a vândut "acest tablou cu 15.000 de lire sterline. Proprietarul său vrea acum să-l vândă pentru aproape 5 milioane de lire sterline".

Lucrarea face parte dintr-o serie care critică derivele societăţii consumeriste sau care evocă catastrofe ecologiste.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus