Stiri de ultima ora

Un detectiv care caută tabloul de Van Gogh furat în luna martie dintr-un muzeu olandez a primit fotografii ce dovedesc existenţa lucrării de artă

Un detectiv care caută tabloul de Van Gogh furat în luna martie dintr-un muzeu olandez a primit fotografii ce dovedesc existenţa lucrării de artă
Cultura
Un detectiv care caută tabloul „Grădina presbiteriului din Nuenen primăvara” al lui Vincent van Gogh, furat în luna martie dintr-un muzeu olandez, susţine că a primit două fotografii cu opera de artă, ceea ce dovedeşte că aceasta încă există, relatează BBC.

Lucrarea din 1884 are o valoare estimată la 6 milioane de euro.

Arthur Brand, specialist în recuperarea de opere de artă, a declarat agenţiei AFP că a primit două fotografii datate care ar arăta tabloul.

Cunoscut ca „Indiana Jones al lumii artei”, Brand a precizat că a primit fotografiile în urmă cu câteva zile, însă nu a explicat în ce mod a ajuns în posesia lor.

El a spus că reprezintă „primele dovezi pe care le avem că tabloul încă există” şi că hoţii deseori distrug opere de artă valoroase pentru că este foarte complicat să le revândă.

Una dintre fotografii prezintă un detaliu de pe spatele tabloului care îi dovedeşte autenticitatea. Ambele imagini au fost arătate împreună cu un exemplar New York Times din 30 mai.

Brand a mai spus că o carte pusă alături de tablou ar putea fi o încercare de a-l implica pe olandezul care a furat două tablouri din Muzeul Van Gogh din Amsterdam în 2002, însă a adăugat că bărbatul se afla în spital în timpul celui mai recent jaf.

„Grădina presbiteriului din Nuenen primăvara” era împrumutat de Muzeul Singer din Laren de unde a fost luat. La acel moment, muzeul era închis din cauza pandemiei şi va fi redeschis pe 30 iunie.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus