Stiri de ultima ora

Trupurile a doi bărbați care fugeau de erupția vulcanului, descoperite în Pompei

Trupurile a doi bărbați care fugeau de erupția vulcanului, descoperite în Pompei
Cultura
Corpurile aproape intacte a doi bărbați care fugeau de erupţia vulcanului au fost descoperite în situl din oraşul antic Pompei. Este vorba despre un nobil în vârstă de 40 de ani înfășurat într-o mantie caldă de lână și tânărul său sclav într-o tunică, informează Mediafax.

Noua descoperire a fost dezvăluită în exclusivitate de agenţia italiană de presă Ansa.

„O descoperire absolut excepțională”, a spus directorul sitului, Massimo Osanna, „pentru prima dată în mai bine de 150 de ani a fost posibilă stabilirea perfectă a poziției victimelor și a lucrurilor pe care le aveau cu ele în momentul în care au fost ucise de vaporii fierbinți ai erupției”.

Descoperirea a avut loc în urmă cu doar câteva zile la 700 de metri nord-vest de Pompei, unde funcționează Parcul Arheologic din 2017, în zona unei vile în care au fost găsite și rămășițele a trei cai pur-sânge, unul chiar înhămat cu o șa rafinată din lemn și bronz și hamuri sclipitoare, aproape ca și când ar fi fost pregătit pentru ieșirea iminentă a stăpânului său, după toate probabilitățile, conform lui Osanna, „un comandant militar sau un înalt magistrat”.

Un mister încă parțial de dezvăluit, spune Massimo Osanna. Probabil săpăturile din lunile următoare vor spune unde se îndreptau cei doi bărbați și poate chiar vor clarifica ce rol au avut aceștia în reședința somptuoasă unde au fost găsiți.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus