Stiri de ultima ora

TOP CINEMA Star Wars: The Force Awakens se menține solid în fruntea box office-ului nord-american

TOP CINEMA  Star Wars: The Force Awakens  se menține solid în fruntea box office-ului nord-american
Cultura
The Force Awakens , noul lungmetraj din seria Star Wars domină pentru al patrulea weekend consecutiv box office-ul nord-american, depășind în total încasări de 800 de milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii ale site-ului de specialitate Exhibitor Relations citate de AFP.

"Trezirea Forței" a depășit astfel Jurassic World devenind al treilea film din istoria cinematografiei în materie de încasări la nivelul mondial, cu 1,73 milliarde de dolari. În SUA și Canada, al șaptelea lungmetraj ce prezintă aventurile intergalatice ale eroilor Luke Skywlaker, Han Solo și prințesei Leia a strâns 41,6 milioane de dolari în acest weekend, însumând un total provizoriu de 812 milioane de dolari.

Filmul este talonat în acest weekend de The Revenant , noul lungmetraj al regizorului laureat anul trecut cu Oscar, Alejandro Gonzalez Inarritu, în care Leonardo DiCaprio joacă rolul unui aventurier însetat de răzbunare în vestul sălbatic american la început de secol XIX. Acest film, care i-ar putea aduce mult râvnitul Oscar lui DiCaprio, a avut încasări de 38 de milioane de dolari (39,6 de milioane în total).

Într-un registru net diferit se desfășoară filmul horror The Forest , cu Natalie Dormer, care ocupă locul patru la lansarea pe ecrane în acest weekend în care a avut încasări de 13 milioane de dolari. Filmul a devansat comedia Sisters , cu Tina Fey și Amy Poehler, actrițele de comedie cele mai în vogă în SUA, care a avut încasări de 7,2 milioane de dolari (73,9 de milioane în total).

Lista este completată de "The Hateful Eight", noul western semnat de Quentin Tarantino, care s-a clasat pe locul șase, cu 6,3 de milioane de dolari (41,5 de milioane în total).

The Big Short, filmul despre criza financiară își păstrează locul șapte, cu 6,3 de milioane de dolari (42,8 de milioane în total).

"Alvin and the Chipmunks" noul film din această serie de animație, care prezintă aventurile unui grup amuzant de veverițe și ale prietenului lor, s-a clasat pe locul opt, cu încasări de 5,5 milioane de dolari (75,6 milioane în total).

Pentru al treilea weekend consecutiv, comedia dramatică Joy , în regia lui David Russell, cu Jennifer Lawrence și Robert de Niro, ocupă locul nouă, cu 4,5 milioane de dolari (46,5 milioane în total).

Locul zece îi revine filmului "Concussion" care a înregistrat încasări de 3,1 milioane de dolari (31 de milioane de dolari după trei săptămâni de proiecție). Filmul cu Will Smith ca protagonist prezintă povestea reală a unui medic care a denunțat riscurile maladiei cerebrale după loviturile la cap suferite de jucătorii de fotbal american.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus