Stiri de ultima ora

Top 7 măsuri pe care Cabinetul Orban le-ar putea implementa în vederea ecologizării litoralului | Romania Libera

Top 7 măsuri pe care Cabinetul Orban le-ar putea implementa în vederea ecologizării litoralului | Romania Libera
Cultura
O şedinţă specială de Guvern s-a desfăşurat la Palatul Victoria, în vederea rezolvării operative a unei probleme aparent irezolvabile în România: gunoiul aruncat de români oriunde în mediul înconjurător, numai la tomberoane nu.

Actualizat: 01.08.2020 - 09:30

Au devenit notorii și tradiționale acţiunile anuale ale unor cetăţeni americani prezenţi în mândra noastră ţară, militari şi civili, de a colecta, crucindu-se catolic, murdăriile aruncate ortodox de către indigeni. Din surse confidenţiale, am aflat că au fost luate în considerare următoarele proceduri corective:

- Amplasarea pe spaţiile verzi, în parcuri şi locurile turistice vizate, a unor panouri care să-i impresioneze pe evlavioşii români cu mesaje ca: "Arsenie Boca a spus: fericit cu sufletul şi trupul şi mare norocos în viaţă cel ce îşi aruncă gunoiul numai la ghenă, cinste lui!" Se pot menţiona, pentru eficienţă 100%, şi exemple despre cum au câştigat nişte români amărâţi marele premiu la 6/49 deoarece au urmat îndemnul lui Arsenie.

- Perfectarea unui acord de colaborare cu BOR, pe modelul celui vizând ploile pentru agricultură, prin care preoţii să ţină periodic slujbe de invocare a curăţeniei şi depozitării gunoiului în locurile special amenajate. Guvernul ar urma să mai aloce, la schimb, 25 de milioane pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului care fuge de ghenă ca de gheenă.

- Dezvoltarea unor programe în colaborare cu autorităţile locale, urmând a se livra pachete cu ajutoare alimentare persoanelor ce vor proba cu selfiuri needitate că şi-au depozitat resturile menajere legal, în limita unui pachet pe cap de familie pentru gunoi nesortat şi nelimitat în cazul deşeurilor selecţionate cum scrie la carte.

- Organizarea, cu participarea extraordinară a Ministerului de Finanţe, a unor tombole fiscale cu premii decente pentru cetăţenii doveditori, cu adeverinţă de la Primării, că şi-au depus regulamentar tot ce au de aruncat. Metoda va crea şi numeroase locuri de muncă, fiind necesari funcţionari ai Primăriei la fiecare punct de colectare, câte un poliţist supraveghetor al corectitudinii operaţiunilor şi câte doi procurori DNA care să-i supravegheze fiecare pe funcţionar, poliţist şi celălalt procuror DNA.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus