Stiri de ultima ora

Titluri de carte avându-l în centru pe cel de-al treilea conducător al Bisericii Ortodoxe Române, disponibile la Librăria Cărţilor Bisericeşti

Titluri de carte avându-l în centru pe cel de-al treilea conducător al Bisericii Ortodoxe Române, disponibile la Librăria Cărţilor Bisericeşti
Cultura
La Librăria Cărţilor Bisericeşti sunt disponibile mai multe titluri care îl au în centru pe al treilea conducător al Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Justinian Marina.

Volumele scot la iveală aspecte din misiunea desfăşurată de Patriarhul Justinian în beneficiul vieţii bisericeşti ortodoxe.

În paginile lucrării este prezentat itinerariul misiunii patriarhului, pornind de la slujirea de preot paroh la Vâlcea şi continuând cu realizările din timpul mandatului patriarhal. Sunt menţionate canonizările de sfinţi din timpul său, cum s-au dezvoltat viaţa monahală, instituţiile de învăţământ teologic şi care au fost relaţiile cu statul comunist.

În Cuvântul înainte, Patriarhul Daniel a precizat aşteptările pe care le are de la acest proiect editorial.

Potrivit Preafericirii Sale, lucrarea „va contribui la o mai bună cunoaștere a trecutului istoric al Bisericii Ortodoxe Române și ne va încuraja o dată în plus să mărturisim și să promovăm credința creștină ortodoxă, după modelul înaintașilor noștri, care au mărturisit-o și apărat-o chiar cu prețul vieții lor în vreme de persecuție”.

Nota editorială subliniază că întâlnirea celor intervievaţi cu Patriarhul Justinian a avut un impact pozitiv în vieţile lor.

Volumul cuprinde interviuri inedite, dar şi altele publicate în anii 2017-2018 în cotidianul Ziarul Lumina și în săptămânalul Lumina de Duminică.

„Faptul că Biserica noastră a reușit să supraviețuiască, în condiții în care nu părea să aibă nicio șansă, se datorează exclusiv acestui providențial Patriarh”.

El oferă o serie de îndemnuri legate de ajutorarea celor nevoiaşi, despre creşterea copiilor, fericire, îngrijirea orfanilor, muncă, pace, etc.

Între acestea se numără şi povăţuiri duhovniceşti în materie de cântarea în comun a credincioşilor, dar şi despre lucrarea Bisericii în societate.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus