Stiri de ultima ora

Teatrul Nottara prezintă patru spectacole în cadrul săptămânii "Școala altfel"

Teatrul Nottara prezintă patru spectacole în cadrul săptămânii Școala altfel
Cultura
Pe 18 aprilie, la Colegiul Național "Mihai Viteazul", va fi prezentat spectacolul "Titanic Vals" de Tudor Mușatescu, în regia lui Dinu Cernescu, iar pe 19 aprilie, la Teatrul de Comedie, elevii au ocazia să vadă "Mult zgomot pentru nimic" de William Shakespeare, în regia Dianei Lupescu.

Pe 20 și 21 aprilie, tot la Colegiul Național "Mihai Viteazul", este rândul clasicilor francezi, Moliere și Georges Feydeau să le fie prezentați liceenilor, prin montările "Soțul păcălit" (regia Mircea Cornișteanu), respectiv "Fazanul" (regia Alexandru Mâzgăreanu).

Toate reprezentațiile vor avea loc de la ora 11,00, informează organizatorii.

Reprezentații Nottara spun că au ales aceste piese scrise de autori clasici pentru a îmbina rolul educativ al școlii și bucuria de a merge la teatru, care trebuie cultivată de la vârste cât mai fragede.

"Din păcate, în București există un gol în oferta de spectacole pentru liceeni. Preșcolarii au la dispoziție o mulțime de opțiuni de teatru, în timp ce pe copiii mai mari îi pierdem pe drum, doar ca să ne chinuim să îi readucem în sală când ajung tineri adulți, după ce nu li s-a oferit mai nimic timp de 15 ani. Încercăm să ne apropiem de adolescenți în această săptămână, dedicându-le, exclusiv, câteva reprezentații, însă îi încurajăm să vină la spectacolele noastre pe tot parcursul stagiunii, mai ales că elevii și studenții beneficiază de tarife foarte mici", a declarat Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara, citată în comunicat.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus