Stiri de ultima ora

Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova lansează un proiect amplu la care vor participa 100 de regizori din 100 de ţări

Teatrul Naţional  Marin Sorescu  din Craiova lansează un proiect amplu la care vor participa 100 de regizori din 100 de ţări
Cultura
Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, cu o tradiţie de peste 170 de ani, lansează vineri proiectul internaţional Hektomeronul, un mesaj universal al speranţei, la care vor participa 100 de regizori din 100 de ţări.

Vezi și: 

În fiecare zi, începând de vineri, va fi prezentată pe website-ul www.hektomeron.com, în regim de live streaming, din Sala Mare “Amza Pellea” a teatrului, câte o poveste, fiecare fiind regizată de către un alt artist.

Proiectul reuneşte 100 de regizori din 100 de ţări.

Primele zece episoade poartă semnătura unor apreciaţi regizori din Italia, Ucraina, Botswana, Ungaria, Brazilia, Spania, Albania, Rwanda, Croaţia şi SUA.

Ultima poveste a Hektomeronului va fi prezentată publicului în 24 aprilie, iar la finalul proiectului toate cele 100 de episoade vor fi prezentate integral pe website-ul www.hektomeron.com, într-un maraton de 25 de ore.

Episoadele vor fi jucate în limba română cu subtitrare în engleză de către actorii Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, excepţie făcând episodul regizat de către Radu Afrim, care va lucra cu un artist din afara ţării.

Fiecare episod va fi prezentat într-o manieră personală şi cu o viziune subiectivă, totul conlucrând pentru întregirea unui tablou al epocii obiectiv, coerent. O unică temă umană şi culturală care evidenţiază însă acelaşi spirit rezistent al omului ce trece prin vremuri dure.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus