Stiri de ultima ora

Teatrul Naţional Iaşi reprezintă România la festivalul Trans/Misiuni - Estul Artei

Teatrul Naţional Iaşi reprezintă România la festivalul  Trans/Misiuni - Estul Artei
Cultura
România este ţară invitată, alături de Lituania şi Ucraina, la festivalul internaţional Trans/Misje – Wschód Sztuki (Trans/Misiuni - Estul Artei), care va avea loc weekendul acesta la Rzeszów (Polonia), potrivit news.ro.

Ţara noastră va fi reprezentată de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi la manifestarea aflată la a doua ediţie.

României îi va fi dedicată ziua de 30 august.

În plus, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Cel mai vechi teatru – cel mai nou complex teatral din România” dedicată Teatrului din Iaşi şi prezentată la galeria Szajna, precum şi performance-ul muzical „Sunet şi culoare”, interpretat de muzicienii Diana Roman (pian) şi Ioan Ursulescu (vioară), pe scena pregătită în curtea interioară a instituţiei-gazdă poloneze. Alături de cei doi artişti se va afla scenograful Sebastian Raţiu, care va desena în timp real, pe un şavalet foarte mare, o mănăstire românească.

Institutul Cultural Român de la Varşovia va fi partener şi va patrona ediţia din acest an a festivalului organizat de Teatrul „Wanda Siemaszkowa”, cu sprijinul administraţiei locale a voievodatului Podkarpackie, al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Cultural şi al Oraşului Rzeszów.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus