Stiri de ultima ora

Teatru interactiv pentru copii şi comedii celebre, în al doilea weekend de spectacole în aer liber la Bucureştii lui Caragiale

Teatru interactiv pentru copii şi comedii celebre, în al doilea weekend de spectacole în aer liber la Bucureştii lui Caragiale
Cultura
Teatrul Bulandra, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi Teatrul Elisabeta pregătesc spectacole pentru cel de-al doilea weekend al festivalului „Bucureştii lui Caragiale”, potrivit news.ro.

Sâmbătă şi duminică, pe scena din parcul Cişmigiu, publicul va putea urmări două comedii contemporane, un spectacol interactiv pentru copii şi o montare inedită după I.L. Caragiale.

Al doilea weekend de festival începe sâmbătă, la ora 10.00, cu un spectacol al actorilor de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” după piesa „O noapte furtunoasă”, în regia Teodorei Florea.

În aceeaşi zi, de la ora 20.00, actorii Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu şi Gheorghe Ifrim joacă în spectacolul „Artă” al Teatrului Bulandra, o adaptare regizată de Cristi Juncu a piesei scrise de actriţa franceză Yasmina Reza. O satiră cu răsturnări de situaţie şi replici savuroase, piesa „Artă” a primit premiul „Laurence Olivier” pentru „cel mai bun text de comedie”, premiul Tony şi Premiul Criticilor din New York.

Duminică, de la ora 10.00, va fi prezentat spectacolul de teatru interactiv „Motanul încălţat” al Teatrului de Animaţie Ţăndărică. O poveste clasică reinventată, regizată şi ilustrată muzical de Cristian Pepino, cu păpuşi la paravan, marionete uriaşe şi pantomimă.

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” va continua, în fiecare weekend, până pe 20 septembrie.

Din repertoriul ediţiei 2020 fac parte spectacole-concert, un spectacol de teatru-dans contemporan, spectacole-balet şi concerte educative, comedii, spectacole pentru copii şi producţii independente. Programul festivalului este disponibil pe www.arcub.ro.

Desfăşurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

Accesul la spectacole este gratuit şi se face pe bază de rezervare online, pe arcub.ro şi entertix.ro. Rezervările sunt disponibile în grupuri de 2 sau 3 locuri. Locurile pot fi rezervate cu două săptămâni înainte de fiecare spectacol.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus