Stiri de ultima ora

Stephen King se confruntă cu critici după ce a comentat diversitatea premiilor Oscar

Stephen King se confruntă cu critici după ce a comentat diversitatea premiilor Oscar
Cultura
Scriitorul Stephen King se confruntă cu critici după ce a comentat negativ problema diversității în cazul nominalizărilor pentru premiile Oscar, notează The Guardian. ”Nu aș lua niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă”, a notat autorul pe Twitter, potrivit Mediafax.

Scriitorul este criticat vehement după ce a afirmat că nu ar lua ”niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă”.

Stephen King a spus: ”Nu aș lua niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă. Numai calitatea. Mi se pare că orice altă mod de a proceda ar fi greșit”. Scriitorul vorbea despre cele trei categorii pentru care are dreptul să facă nominalizări pentru distincțiile oferite de Academia Americană de Film, cel mai bun film, cel mai bun scenariu și scenariu original.

Stephen King s-a născut în Portland, Maine, în 1947 și este cel de-al doilea fiu al lui Donald și Nellie Ruth Pillsbury King. Când avea doi ani, tatăl său și-a abandonat familia, astfel că micul Stephen King a avut o copilărie grea, marcată de repetate mutări dintr-un oraș în altul. A devenit celebru după ce concernul editorial Doubleday a acceptat spre publicare ”Carrie”, iar New American Library a cumpărat drepturile ediției de buzunar cu suma record de 400 000 de dolari. În 1975 familia sa și-a cumpărat prima casă la Bridgton, Maine, iar Stephen King a publicat ”Salem s Lot”. Stephen King a doborât toate recordurile de vânzare și a primit numeroase premii, printre care și prestigioasa Medalie pentru Contribuții Deosebite în Domeniul Literaturii Americane oferită de National Book Foundation. În 2006 venitul său anual a fost estimat la 40 de milioane de dolari.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus