Stiri de ultima ora

Spania, prin obiectivul a patru fotografi clasici , expoziție în aer liber la Casa Filipescu - Cesianu din București

Spania, prin obiectivul a patru fotografi clasici , expoziție în aer liber la Casa Filipescu - Cesianu din București
Cultura
Fotografii alb-negru realizate de patru fotografi spanioli câştigători ai Premiului Naţional de Fotografie pot fi văzute, în aer liber, la Casa Filipescu - Cesianu din Bucureşti, informează News.ro.

Expoziţia „Spania, prin obiectivul a patru fotografi clasici spanioli câştigători ai Premiului Naţional de Fotografie” este organizată de Ambasada Spaniei la Bucureşti, în colaborare cu Centro de Arte Alcobendas şi cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucureşti.

Colecţia de fotografii alb-negru aduce în prim-plan lucrări celebre ale unora dintre cei mai importanţi exponenţi ai fotografiei spaniole din a doua jumătate a secolului al XX-lea: Joan Colom, Alberto Schommer, Eugeni Forcano şi Rafael Sanz Lobato.

Toţi aceşti artişti au fost recompensaţi de-a lungul timpului cu Premiul Naţional de Fotografie acordat, anual, începând cu 1994, de Ministerul Culturii din Spania.

Prin lucrările selectate, expoziţia scoate în evidenţă calitatea extraordinară a celor patru fotografi, capacitatea lor de a inova şi de a experimenta în limbajul fotografic, precum şi diversitatea tehnicilor şi a discursurilor abordate în acea perioadă.

Expoziţia poate fi văzută la Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei 151) până pe 16 ianuarie 2021.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus